Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učenci OŠ Dobje zmagovalci programa Varno na kolesu


edf

V Savinjski in Koroški regiji je največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu zbrala OŠ Dobje in tako prejela donacijo v višini 300 €. 

Drugo najvišje število točk je zbrala OŠ Mislinja, tretje OŠ Polzela, II. OŠ Rogaška Slatina pa je prejela priznanje za večletno sodelovanje v okviru projekta Varno na kolesu.

cof

 

Vsi sodelujoči učenci so prejeli privlačne nagrade, učitelji, ki so jih med letom usmerjali in spodbujali pa so prejeli zahvale.

Prvo- in drugo uvrščeni OŠ sta se uvrstili v finalni izbor in se tako še naprej potegujeta za naziv vseslovenskega zmagovalca razpisa Varno na kolesu 2018/19, glavno donacijo v višini 1.000 € in druge privlačne nagrade.

Razglasitev bo potekala na veliki zaključni prireditvi, ki bo 23. maja 2019, v Ljubljani.

Vseslovenski program Varno na kolesu že sedmo leto opozarja najmlajše udeležence v prometu na potrebno prometno znanje, jih spodbuja k varni in samostojni vključitvi v promet ter uporabi kolesa iz vidika trajnostne mobilnosti. Letos projekt združuje več kot 3.300 učencev iz 90 slovenskih osnovnih šol.

Na OŠ Mislinja je bilo v sklopu regionalne prireditve Varno na kolesu povabljenih 555 otrok iz 15 lokalnih osnovnih šol.

cof

Prireditev za Savinjsko in Koroško regijo se je letos odvijala na OŠ Mislinja, kjer so pripravili pester program, po predaji priznanj in nagrad sodelujočim šolarjem ter zahval mentorjem pa so se v šolski telovadnici preizkusili na kolesarskem poligonu, zlagali prometne znake, spoznavali pomen naletne teže ter varnostnega pasu in opravljali druge prometne aktivnosti, ki so jih pripravili predstavniki Agencije za varnost v prometu in lokalne policije.

Prireditve so se poleg vseh sodelujočih učencev in učiteljev iz regije udeležili tudi Bojan Borovnik, župan občine Mislinja, in Franc Smagej, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Mislinja.

Program Varno na kolesu poteka na pobudo družbe Butan plin s podporo Javne agencije RS za varnost prometa, Zavoda RS za šolstvo, Policije, Kolesarske zveze Slovenije, podjetja Telekom Slovenija, družbe BTC in zavarovalnice Triglav. Program podpirajo tudi številna kolesarska društva in uspešni kolesarji.

cof

cof

foto: OŠ Dobje