Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška brez pravega naboja


Košarkarji Rogaške so danes odigrali novo tekmo v skupini za prvaka, v goste pa so sprejeli ekipo s Polzele. Hopsi so iz Obsotelja točki odnesli precej prepričljivo, obenem pa je ta tekma bila precej pomembna zaradi četrfinalne prednosti domačega igrišča.

Polzelani so se v drugi polovici prve četrtine uspeli odlepiti, v drugi četrtini pa so skoraj vseskozi vodili z dvomestno prednostjo. Rogaška je v 23. minuti preko najbolj razpoloženega domačega igralca Marka Pajića prišla na 7 točk “minusa”, do konca tretjega kvartala pa so gledalci spremljali predvsem koše gostov, ki so po pol ure vodili za 21. Domači so v zadnji četrtini dvakrat prišli na 12 točk zaostanka, v zadnjih petih minutah pa so Polzelani poskrbeli za zanesljivo zmago.

Rogaška : Hopsi Polzela 69:85 (17 : 25, 13 : 16, 17 : 27, 22 : 17)

Davis 20, Pajić 19, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Najprej bi čestital Hopsom na izredno dobri igri. Bili so energični, hkrati pa zelo inteligentni. Tako smo želeli igrati tudi mi, a smo tekmo odprli medlo, brez prave obrambe, brez malih osebnih napak. Ni bilo prave energije. Recept za zmago je bila igra, ki smo jo prikazali v zadnji četrtini, a pri -21 je bilo prepozno. Ni prvič, upam, da je zadnjič.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov: “Proti Primorski sem minute razdelil tako, da fantje niso bili utrujeni. Na Primorsko smo šli samo odigrat, pripravljali pa smo se za tekmo z Rogaško, ki je bila veliko pomembnejša za nas. Mi si še vedno želimo 2. ali 3. mesta in še vedno imamo možnosti. Današnjo tekmo smo dobili z dobro obrambo, tako kot proti Olimpiji. V Ligi za prvaka samo z dobrim napadom ne moreš zmagat. Ustavili smo njihov met z razdalje in mislim, da smo zasluženo zmagali.”

Lestvica

T Z P
1. Sixt Primorska 5 5 0 10
2. Hopsi Polzela 7 3 4 10
3. Rogaška 7 3 4 10
4. Krka 7 3 4 10
5. Petrol Olimpija 5 4 1 9
6. Helios Suns 7 1 6 8

Do konca druge faze državnega prvenstva so še tri tekme. Čez teden dni Rogaška gostuje v Kopru, 20. aprila v Novem mestu, 23. aprila pa bo pod slatinskimi koši tekma z državnimi prvaki iz Ljubljane.  

*foto: KDHP