Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Namesto Občine v Šmarskem hramu klub z ukrajinskimi artistkami (prvoaprilska)


Občina Šmarje pri Jelšah bo še nevseljene prostore v Šmarskem hramu prodala “slatinskemu” Rusu Anatoliju Ziguninu, ki bo tam odprl nočni klub s plesalkami ob drogu, kakršne že ima, med drugim, v sedmih ruskih in treh ukrajinskih mestih.

Mnogi so se spraševali o razlogih za zadržanost nove občinske oblasti, da se vseli v prostore Šmarskega hrama, ki jih je v prenovljenem objektu za milijon in pol evrov odkupil še bivši župan. Prostori so namreč pripravljeni, v pritličju pa že tudi deluje lokal, ki zaokroža celostno ponudbo kompleksa.

Zdaj so stvari vendarle bolj jasne. Občina Šmarje se je namreč odločila, da prostore, kamor se naj bi selila občinska uprava, proda izjemno ugodnemu ponudniku – ruskemu podjetniku Anatoliju Ziguninu, lastniku večih artističnih klubov s plesalkami ob drogu na prostorih nekdanje Sovjetske zveze.

Namesto občinskih uradnikov boste v velikih steklenih površinah sedaj lahko občudovali barske artistke
Namesto občinskih uradnikov boste v velikih steklenih površinah sedaj lahko občudovali barske artistke

Zigunin, sicer Moskovčan, poletja preživlja na vikendu v Rogaški Slatini, kjer je ob razkošni vili lastnik še nekaterih nepremičnin. Zdraviliško mesto pa občasno obiskuje tudi v drugih letnih časih. Za investicijo v Šmarju pri Jelšah se je po zanesljivih informacijah odločil na podlagi obsežne raziskave trga, ki je pokazala veliko povpraševanje po takšni ponudbi tako v samem Šmarju kot v njegovi neposredni okolici.

Namesto pisarn občinske uprave bo tako prostor v prvem nadstropju Šmarskega hrama zapolnil nočni klub z raznovrstno prefinjeno ponudbo za sofisticirane goste, pa tudi tiste z nekoliko plitvejšo denarnico. Odpiralni čas bo ob dvaindvajseti uri, ko bodo notranji prostori zažareli v blagi rdečkasto-rozasti svetlobi, skozi velike  okenske površine pa bo v klub mogoč vpogled kar iz ceste, oziroma bližnjega parkirišča. Ideja je, da se z artističnim plesom tako rekoč v izložbi v klub privabi čim več mimoidočih ter tudi mimo vozečih gostov.

Župan “izjemno zadovoljen”

Šmarski župan Čakš je s sklenjenim poslom izjemno zadovoljen. Ne samo, da bo občina na projektu, ki je do zdaj veljal za preplačanega in prerazkošnega, še dobro zaslužila, temveč bo po njegovih besedah artistični obrat pomembno doprinesel turistično-rekreativni ponudbi kraja.

“Šmarje se že vseskozi srečuje s težavo, kako pritegniti ljudi, ki se skozi naš kraj zgolj vozijo in nikoli ne počakajo. Poskušali smo že na številne  načine: s kmečkimi tržnicami, poceni burekom in sladoledom, muzejem baroka … nič ni pomagalo. A ni vrag, da svojega ne bi dosegli artistični plesi v izložbah prenovljenega Šmarskega hrama!” je za Kozjansko.info povedal Čakš.

Župan računa, da bo nova šmarska pridobitev pritegnila tudi tranzitne potnike, da se v Šmarju vendarle ustavijo.
Župan računa, da bo nova šmarska pridobitev pritegnila tudi tranzitne voznike, da se v Šmarju vendarle ustavijo.

Kot pravi, je do sedaj na šmarskih ulicah po deseti zvečer vladalo mrtvilo, a zdaj bo vse drugače: “predstavljajte si – do zdaj ste ženo peljali v kino ali gledališče, morda zavili še na kozarček k Vialliju, nakar ste se opravili domov. Zdaj pa boste lahko uživali ob sprehodu v prijetnem soju rdečkaste svetlobe ter spremljevalnim programom, kakršnega redko vidite na televiziji, “ je razložil župan.

Na vprašanje, v kaj bodo investirali dobrih milijon evrov, koliko so po neuradnih informacijah zaslužili na preprodaji, je Čakš dejal, da bodo združili potrebno s koristnim. “S tem seveda izgubljamo nove prostore, zato sem že poklical v Trimo Trebnje, naj nemudoma pripeljejo nazaj odmontirane kontejnerje, v katere bomo, po zgledu Upravne enote Šmarje pri Jelšah, investirali pridobljena finančna sredstva,” pravi Čakš. Tako računajo, da bodo “prevedrili” leto ali dve ter se v tem času domislili trajnejše rešitve.

Na Kozjansko.info nam je uspelo še izvedeti, da bodo v Šmarskem hramu nastopajoče artistke večinoma ukrajinskega in zakavkaškega porekla. Vialli bar pa je že napovedal prilagoditev novi krajevni ponudbi: happy hour vsak petek in soboto od 22 do 2. ure, zunanje mize pa  bo po novem potrebno rezervirati vnaprej in za uro uporabe odšteti 9,99 evra.

Ne dvomimo, da bo kljub na pogled zasoljeni ceni čakalna vrsta za omizja pri Vialliju po novem daljša kot so v javnem zdravstvu.

P. A.