Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gledališka komedija Figule fagule v izvedbi KD Šentvid pri Grobelnem (foto, video)


dscn0778
Komolčar (levo) in Zaplotnik (desno) po političnem boju.

V soboto zvečer je v Gasilsko-kulturnem domu Šentvid potekala premiera gledališke komedije z naslovom Figule Fagule. Naša ekipa je predstavo obiskala v nedeljo. S tem prispevkom vas vabimo k obilici smeha!

Že sam letak komedije, katere avtor ni znan, vzbuja radovednost. Na njem je zapisano: »Kjer je znanstveno dognano, da je politika kurba!” Komedija jasno priča o tem, kako hitro se skrhajo niti prijateljstva, kako osebne stvari postanejo neosebne in da ima vsak posameznik nekaj nečistih računov.

dscn0617
Dvorana v Šentvidu je bila polna.
Na kratko o vsebini
dscn0722
Komolčar in njegov slavnostni govor na gajbi.

V Figulah in Fagulah se obeta ustanovitev nove občine, s čimer v vsakdanje življenje vstopi politika in tako zmeša štrene. V gostilni ni več prijetnih pogovorov in prijateljstev, temveč le grdo govorjenje in seveda tipično obrekovanje. Najbolj prebrisana sta natakarica Špela in vaši postopač Trobec, ki si od vsega tega dogajanja obetata vsak svojo korist.

Za mesto župana se potegujeta Komolčar, delavec iz Fagul, in Zaplotnik, kmet iz Figul. Na vse pretege se trudita pridobiti čim več glasov in oblatiti ime drug drugega. Pri tem jima podkupovanje ne predstavlja ovire, še več – ne zanima ju ne usoda nerojenega otroka, ne smrt soseda. Spoznata, da politika res nima meja …

Igralci

KOMOLČAR – Simon Bevc

ZAPLOTNIK – Rudi Horvat

ŠPELA, NATAKARICA – Petra Arzenšek

TROBEC, VAŠKI POSTOPAČ – Martin Fijavž

ZALA, ZAPLOTNIKOVA ŽENA – Brigita Golob

TONČEK, ZAPLOTNIKOV SIN – Alen Gajšek

VESNA, KOMOLČARJEVA HČI – Damjana Kovačič

GOSPA LAKOTNIK, USLUŽBENKA OBČINE – Bernarda Jecl

FANTJE Z VASI – pevska skupina Šentrog

Ponovitev komedije

Če ste to luštno razvedrilo slučajno zamudili, še ni prepozno! Repriza se bo zgodila naslednji teden v petek, 12. aprila, ob 19. uri v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah. Da boste dobili vsaj malce vpogleda v to zabavno predstavo, vas vabimo k ogledu več video insertov ter več kot 100 fotografij!

T. Ž.

Video:

Fotografije: