Učenci OŠ Bistrica ob Sotli gostovali v Varaždinu

26. 3. 2019 14:11

img_2322

Deset učencev OŠ Bistrica ob Sotli je v sklopu Erasmus+ KA2 projekta »Ukrotimo kompetence 21. stoletja« gostovalo pri učencih in učiteljih I. OŠ Varaždin.

img_2467Projekt je nastal na podlagi težnje po sodobnem, učencem prilagojenem pouku, ki krepi kompetence 21. stoletja. Zaradi poudarka na individualizaciji in personalizaciji pouka, so najprej postopno usposobili učitelje s tremi izobraževalnimi moduli, ki osvetljujejo uporabo sodobne tehnologije osmišljeno in v pravi meri.

V tretjem letu izvajanje projekta, v katerem so vodilni partner, so prešli na intenzivnejše delo z učenci. Oktobra so tako gostili 10 učencev I. OŠ Varaždin, sedaj pa so bili gostje sami. Učenci so tako spali pri družinah otroka, ki je spal pri nas. Tako so se stkala še trdnejša prijateljstva in doživetje bivanja na Hrvaškem je bilo bolj pristno.

img_2420Njihovi partnerji iz I. OŠ Varaždin na čelu s koordinatorico dr. sc. Teo Pavičić Zajec, so skrbno poiskali primere dobre rabe, se medsebojno uskladili in raziskali različna učna okolja. Tako so za bistriške in njihove učence pripravili zanimive aktivnosti, ki so jim predstavljale izziv in so temeljile na razvijanju kompetenc 21. stoletja. Poudarek je bil na tretjem modulu, kjer učitelji s pomočjo različnih IKT orodij in okolij razvijamo ustvarjalnost.

In tematika? Ker smo v tem tednu beležili dan voda, so učence izzvali z okoljevarstvom v luči varovanja čiste vode.

img_2409Naši otroci so spoznavali šolski dan svojih vrstnikov, saj so z vrstniki šli v šolo, pri njih jedli in spali. Pogovarjali so se malo slovensko in malo hrvaško, se smejali in nadvse zabavali. Predstavili so jim krasno mesto Varaždin, kjer spijo angeli. Jedli so okusne varaždinske klipiće in si ogledali kulturni nastop.

Spoznali so zabavne prednosti mestnega življenja, ko so jih popeljali v zabaviščni center s kinom. Ogledali so si najsodobnejši Marvelov film Spider-man, novi svet v 3D tehniki s poučnim predfilmom o nastajanju risanega filma. Sledilo je keglanje in zabava ob pici. V soboto so se pred odhodom domov sprostili z igranjem na travnikih ter z ogledom domačih živali, predvsem nekaj dni starih kozličkov in jagnjetov, na krasnem posestvu v bližini Varaždina.

B.M., foto: OŠ Bistrica ob Sotli

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,116 seconds.