Šentjur ne prav zlahka z Ilirijo, Rogaška uprizorila novo dramo z Domžalčani

4. 3. 2019 7:34

Po dveh vikendih premora se je nadaljevalo državno prvenstvo v prvem košarkarskem rangu, kjer Šentjurčani kočnico lovijo v skupini za obstanek, Slatinčani pa v ligi za prvaka.

Šentjurčani so tretjič v tej sezoni odigrali tesno tekmo z zasedbo Saše Dončiča, ki je na igrišče poslal tudi 16-letnega košarkarja.

ŠENTJUR : ILIRIJA 71:67 (19:15, 20:19, 17:17, 15:16)
Pešić 15, Čigoja 11, Woolridge in Konjević (9 skokov, 8 podaj) 10, …

Jakša Vulić, trener KK Šentjur: ”Pri tej zmagi sem lahko zadovoljen samo s točkama, ki smo ju osvojili. Glede na dogovore pred tekmo je bilo spoštovanega bolj malo. Preveč je bilo individualnih rešitev, žoga je krožila prepočasi in imeli smo preveč izgubljenih žog, ki so gostom omogočile, da so se nevarno približali.”

§

V Rogaški Slatini je bila tekma v nedeljo zvečer, a še zdaleč ni bila mirna. Domači so hitro povedli z dvomestno prednostjo, a so jo že v začetku druge četrtine zapravili, Mirza Sarajlija, ki je bil na koncu najboljši strelec, pa je prejel tehnično napako. Slatinčani so od takrat nadaljevali bolje in polčas dobili za 20 točk. Razlika je sredi tretjega kvartala narasla na 24, takrat pa so se domači v glavah nekoliko sprostili. Pred zadnjo četrtino je bila razlika le še 11. Gostje so sredi četrtega desetminutja povedli za točko, vendar so somači vseeno uspeli zaustaviti njihov nalet in na koncu zanesljivo zmagati. V zadnjih minutah je domača stran prejela tri tehnične napake, trener Damjan Novaković pa je bil izključen.

ROGAŠKA : HELIOS SUNS 90:83 (22:19, 29:12, 18:27, 21:25)
Sarajlija 18, Bilić 16, Šantelj in Vašl 12, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: ”Čestitke igralcem za zmago v nenormalni situaciji in hvala publiki za res res bučno navijanje.”

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Čestitke Rogaški za zmago. Mi si je danes nismo zaslužili, ne glede na to, da smo na koncu nasprotnika ujeli. To, glede na potek tekme, ni bilo zasluženo. Še vedno ne razumem, kako je možno, da smo v šestih minutah dobili 29 točk, glede na to, da imamo dovolj rotacije in smo bili sveži. Po drugi strani pa bi čestital fantom, ki so se borili in po zaostanku za 24 točk skoraj naredili preobrat, za kar pa je zmanjkalo energije.”

V soboto bo Rogaška gostovala na Polzeli, Šentjur pa v nedeljo v Laškem.

*foto: KKR

hladnik-kvartet-akord-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X