Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pri košarkarjih veteranih znova najboljši Podčetrtek, Stiplošek najbolj učinkovit


S tekmami 10. kola se je končala 12. sezona Veteranske lige v košarki Kemoplast Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje.

Podčetrtek
Podčetrtčani so se po številu naslovom izenačili s Šentjurjem, ki ne nastopa več v ligi

Pet sodelujočih ekip se je pomerilo po dvokrožnem ligaškem sistemu, prvak pa je bil znan že nekaj kol pred koncem. Veterani Podčetrtka so namreč sezono zaključili brez poraza in zanesljivo ubranili naslov prvaka, ki je njihov že peti, s čimer so se po številu naslovov izenačili z veterani Šentjurja.

Novi-stari prvaki so bili zanesljivi tudi v zadnjem kolu, ko so v tekmi brez rezultatskega naboja brez težav premagali nasprotnike s Planine.

Ekipa Lesičnega je osvojila naslov podprvakov
Ekipa Lesičnega je osvojila naslov podprvakov

Popolnoma drugačna je bila tekma med ekipama iz občine Kozje, ki je odločala o končnem drugem in tretjem mestu.

Ekipi ŠD Kozje in Dren Lesično sta odigrali zelo izenačeno tekmo v kateri sta se izmenjevali v vodstvu vse do zadnje četrtine. V drugi četrtini se je ekipa ŠD Kozje nekoliko odlepila, v zadnji pa so do prve občutnejše prednosti prišli igralci iz Lesičnega, ki so vodstvo obdržali do konca in osvojili končno drugo mesto.

Kozjani so imeli v ekipi naj strelca lige
Kozjani so imeli v ekipi naj strelca lige

Ekipi iz Kozjega pa je poleg tretjega mesta pripadel še naziv najboljšega strelca lige, ki ga je osvojil Mario Stiplošek, kar je po sezonah 11/12 in 14/15 njegov že tretji naslov.

Dosegel je 178 točk, 40 več od lanskega najboljšega strelca Boštjana Trupaja iz Podčetrtka in še dve več od Janoša Hunskega (Podčetrtek) in Benjamina Lipnika (Lesično).

Ekipa Planine je branila čast šentjurske občine
Ekipa Planine je branila čast šentjurske občine

Pokale najboljšim trem ekipam in najboljšemu strelcu sta na zaključku lige na Pirševem izletniškem turizmu na Zdolah podelila predsednik Športne zveze Kozje Roman Gradišek in direktor podjetja Kemoplast, ki je bilo tudi letos sponzor lige, Peter Lapornik.

*foto: ŠZK

tanja-zagar-lasko-klik