Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 27. 3. 2019 (alkohol, nasilje v družini, spor zaradi ceste, povožena srna,…)


Dogodki na območju PP Šentjur, med 20. 3. 2019 in 27. 3. 2019

Zaseg vozila

Policisti so 20. 3. 2019 v Šentjurju vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli osebni avtomobil. O vozilu in globi zoper voznika bo s sodbo odločilo sodišče v Celju.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami

21. 3. 2019 so se v osmih urah na šentjurskem zgodile kar štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Vsi udeleženi so bili deležni zdravniške oskrbe.

Alkohol v prometu

22. 3. 2019 so policisti obravnavali voznika, ki je imel 0,74 mg/l v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo na kraju odvzeto in grozi mu prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

23. 3. 2019 so prometni policisti na avtocesti obravnavali voznika tovornega vozila, ki je imel 0,93 mg/l v izdihanem zraku. Ugotovljeno je bilo tudi, da tovorno vozilo vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu na kraju zasegli tovorno vozilo in kmalu se bo srečal s sodnikom za prekrške.

Nasilje v družini

Policisti so 24. 3. 2019 obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini in tokrat je osumljena oseba ženskega spola, ki je pod vplivom alkohola z nožem napadla svojega moža. Gospa je zaradi zaznanih psihičnih težav bila hospitalizirana. Zoper njo bo podana kazenska ovadba.

Kršitev javnega reda in mira

25. 3. 2019 sta do prijavitelja prišla soseda in pričel se je prepir glede uporabe ceste. Policisti so na kraju ugotovili, da bo opozorilo vseh vpletenih zadosten ukrep in ga tudi izrekli.

Povoženje divjadi

26. in 27. 3. so obravnavali povoženje srne in zato ni odveč opozorilo, da je v teh dneh potrebno biti še posebej pozoren na divjad.

PREVENTIVNI PROJEKT DROGE V PROMETU

3. 4. 2019 ob 9.00 bomo v Šolskem centru Šentjur izvedli preventivni projekt DROGE V PROMETU. Organizator prireditve je Policijska postaja Šentjur, v sodelovanju s Šolo vožnje, Svetom za preventivo v prometu, Agencijo za varnost prometa in Šolskim centrom Šentjur. Na predavanju bodo slušatelji seznanjeni z izbrano temo, nevarnostmi in posledicami. Namen projekta je mlade slušatelje ozavestiti in s projektom vplivati na zmanjšanje vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi. Razdelili bomo tudi preventivni material.

Nosilka predavanja bo sodna izvedenka za toksikologijo, specialistka za forenzično toksikologijo, upokojena sodelavka Inštituta za sodno medicino, dr. Majda Zorec Karlovšek.