Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku podpisali pogodbe za ureditev Emine tematske poti ter izgradnjo stolpa na Rudnici


Občina Podčetrtek bo v letošnjem letu skupaj s partnerji v projektu uredila Emino tematsko pot v skupni izmeri 2,610 kilometra, prav tako pa bodo v sklopu projekta pripravili kulinarični produkt – Emino gastronomsko razvajanje.

emina-tematska-pot
Emina tematska pot /klik za povečavo

Vrednost operacije znaša 175 tisoč evrov (po tekočih cenah), le-ta pa bo sofinancirana v višini 70.000,00  EUR s strani EU – Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in RS,  partnerji pa bodo v letu 2019 zagotovili skupno 105 tisočakov.

Občina Podčetrtek je kot prijavitelj operacije »Emina tematska pot« kandidirala za pridobitev sofinanciranja na 2. Javnem pozivu za izbor operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost za izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS Obsotelje in Kozjansko v programskem obdobju 2014 – 2020, sofinancirane iz sklada EKSRP. Cilj operacije Ureditve Emine tematske poti je razvoj dveh novih, tržno zanimivih turističnih produktov, in sicer Emine tematske poti in kulinaričnega produkta Emino gastronomsko razvajanje ter pa promocija območja operacij.

emina11V sklopu operacije se bo uredila Emina tematska pot v skupni dolžini 2,6 km, izvedene bodo izobraževalne delavnice o menijih, prav tako pa bo sestavljeno novo inovativno partnerstvo s predstavniki javnega, gospodarskega in nevladnega sektorja.

Občina bo v izvedbo operacije vključila partnerje, in sicer: Turistično društvo Pristava pri Mestinju, Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, GIZ, Osnovno šolo Podčetrtek ter Ljudsko univerzo Rogaška Slatina.

V petek je župan Podčetrtka Peter Misja skupaj z direktorjem podjetja Tegar Tomom Ilijašem, ki bo izvajalec gradbenih del, podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del v vrednosti 157.000,00 EUR. Vrednost celotnega projekta z vsemi aktivnostmi  pa znaša 175.058,22 EUR.

V videu prisluhnite županu Misji in Tomu Ilijašu ob podpisu pogodbe.

Podpisali tudi pogodbo za stolp na Rudnici

V petek so na Občini Podčetrtek podpisali tudi pogodbo za izgradnjo 40 m visokega razglednega stolpa tik pod vrhom Silavca na Rudnici.

Gradbeno-zemeljska dela in temelje postavlja Alojz Škorjanec s.p., ki je s stroji že na terenu. Za konstrukcijo in postavitev stolpa pa je zadolženo podjetje Lesnina MG Oprema.

O izgradnji stolpa smo na Kozjansko.info sicer obsežneje poročali pretekli teden.

K. C.