Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprti obnovljeni prostori Zdravstvene postaje Rogaška Slatina (foto)


Zdravstvena postaja Rogaška Slatina je zasijala v novi podobi. Poleg obnovljenih prostorov pa je ekipa nujne medicinske pomoči Rogaška Slatina dobila tudi nov zdravstveni avtomobil.

Obnova Zdravstvene postaje Rogaška Slatina je stala 200 tisoč evrov. Kmalu bodo pristopili še k uresničevanju drugih načrtov, ki bodo zdravstvo v Rogaški Slatini dvignili na še višji nivo.

otvoritev-zp-rs013Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah je po uspešni kandidaturi za razpis, preko katerega so v Zdravstveno postajo Podčetrtek pripeljali pediatrijo, dokončal še en pomemben projekt.

Pred dnevi so namreč namenu predali prenovljene prostore Zdravstvene postaje Rogaška Slatina in nov avtomobil za njihovo ekipo nujne medicinske pomoči. Z obnovo so poleg novih prostorov za psihologa, zdravstveno vzgojni center in logopeda, dobili tudi prijetnejše okolje za izvajanje njihovih številnih delavnic, ki se odvijajo v sklopu preventivnih programov. Lepšo podobo so dobili tudi ostali prostori Zdravstvene postaje Rogaška Slatina vključno s tremi ambulantami družinske medicine.

Kot je ob odprtju dejal župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič sta z obnovo dosežena dva izmed petih ciljev. Kot je povedal je naslednji cilj pridobiti še tretjega zdravnika družinske medicine ter dodatno nadgraditi zdravstvene storitve v Rogaški Slatini. V načrtu je tako še kakšna dodatna ambulanta, pridobitev pediatra ter izboljšanje pogojev dela ekip NMP in dežurne službe. K slednjemu pa je delček že prispeval tudi nov avtomobil, ki je bil ob odprtju predan zdravstveni ekipi v Rogaški Slatini.

Občina Rogaška Slatina sicer lokalnemu zdravstvu pomaga tudi s tem, da najemnine koncesionarjev pušča Zdravtveni postaji Rogaška Slatina za namene izboljšanja storitev. Tudi ta obnova je bila pretežno financirana iz naslova najemnin.

foto: ZD Šmarje pri Jelšah