Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Boksarji navdušili v Vojvodini


Ekipa Boks kluba Legionar se je v Šidu udeležila 2. kola 1. lige sever Regionalne lige Vojvodine. Tokrat so nastopili s štirimi mladimi boksarji, saj sta Sara in Jan Fijačko prvič stopila v tekmovalni ring in doživela ognjeni krst. Nastopila sta tudi Jakob Metličar in že nekoliko izkušenejši Gal Šepic.

Jakob Metličar je boksal proti Marku Pajdačkemu iz BK Petrovgrad v kategoriji kadeti do 60 kg. Jakob se je enakovradno kosal z Srbom in celoten dvoboj dobro odboksal. Za zmago je zmanjkalo nekoliko agresivnosti in zmagal je Srb.

Jan Fijačko se je pomeril z Nikolo Božovićem iz BK Sombor v kategoriji kadeti do 80 kg. Jan, ki je boksal svojo prvo borbo, je proti nekoliko izkušenejšemu in višjemu Srbu izgubil.

boks_legionar_2019_marec_sid_sara_fijackoSara Fijačko je boksala proti Zorici Bajin iz BK Kikinda (mladinke do 57 kg). Sara je odlično odboksala, bila po mnenju nekaterih aktivnejša in zadela več udarcev, a sodniki so borbo z deljeno odločitvijo prisodili Srbkinji.

Po njeni borbi je do naše ekipe pristopil Tadija Kačar, ena od legend jugoslovanskega boksa (2. na OI v Montrealu leta 1976). Pohvalil je Saro in njen boks. Tudi po njegovem mnenju je bila boljša in videl njene možnosti v tem športu ter ji nato dal še nekaj nasvetov in vzpodbudnih besed.

??
??

Gal Šepic, 17-letni mladinec do 69 kg, je boksar, ki ga poznajo tudi v Srbiji, o čemer govori tudi to, da so mu za borbo po prijavi, ki smo jo oddali za nasprotnika, dodelili kar 4 leta starejšega člana Vladimirja Gubaša iz BK Sombor, ki ima za sabo blizu 50 tekem. Po pregledu posnetkov boksarja smo z trenerjem Branislavom Jokanovićem sestavili taktiko in načrt kako oddelati borbo.

Gal se je držal dogovorjenega. Borbo je odboksal na res visokem nivoju, zadeval s prednjim direktom in nato nadaljeval s serijami tam, kjer smo opazili slabosti nasprotnika. Trenerji v Srbiji so bili navdušeni nad Galovo predstavo, saj je deklasiral njihovega člana. Borbo je na koncu Gal zasluženo dobil in bil izbran za najboljšega mladinca 2. kola lige.

Naslednja aktivnost bo med 6. in 9. aprilom, ko bosta Gal Šepic in Fran Firer boksala na Cipru.