Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Valentinovi tržnici v Šmarju avtomobili, s kakršnimi s(m)o se vozili v času Jugoslavije (foto, video)


valentinova_trznica_smarje34Tradicionalna kmečka tržnica v Šmarju je minulo soboto več obiskovalcev pritegniti s pridevnikom Valentinovo, nastopom otrok z vrtca, si seveda s seboj pripeljejo tudi starše.

Ogledali smo si lahko tudi razstavo starodobnih avtomobilov, s kakršnimi s(m)o se po naših cestah prevažali še v socialistični Jugoslaviji. Oziroma natančneje, med njimi so prevladovali takšni, s kakršnimi so se v SFRJ za praznike pripeljali “gastarbajterji” z Nemčije.

Za ta letni čas pretopla sončna sobota je vabila vse Šmarčane in obiskovalce iz okoliških krajev na nakup in pokušino dobrot v Šmarje pri Jelšah, žal pa tako kot v preteklosti nismo opazili pretirane gneče, saj so se obiskovalci očitno rajši zadrževali na terasi sosednjega lokala.

Po videnem sodeč je tudi v Šmarju trend, da se kupci po večini rajši odpravijo v ostale trgovine kot pa na tržnico po lokalno pridelane izdelke. Med obiskovalci smo opazili predvsem starejšo populacijo, ki nekoliko bolj prisega na doma pridelane izdelke.

Na Valentinovi tržnici pred Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah, ki je potekala v organizaciji Javnega zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, so obiskovalci lahko kupili izdelke domače proizvodnje. Predstavili so se lokalni ponudniki. Lačni so si lahko za simbolično ceno privoščili šmorn, občudovali razstavljene starodobnike šentjurskega kluba Večno mladi, se ob starodobnikih fotografirali in prejeli spominsko fotografijo.

Nastopili pa so tudi otroci iz šmarskega vrtca in osnovne šole. Za veselo vzdušje je z nekaj skladbami poskrbel znani glasbenik Jože Bohorč iz Šentjurja pri Celju. Za povezovanje prireditve in glasbeno podlago je poskrbel DJ.

v/t/f: DH