Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na prvi koncert Koncertnega cikla Bendžo: Kvartet AKORD in Jurij HLADNIK – ponujamo cenejše vstopnice


Vabljeni na prvi koncert v okviru Koncertnega cikla Bendžo na katerem bodo v soboto, 9. marca 2019, ob 20. uri v IKC Šentjur nastopili KVARTET AKORD in klarinetist JURIJ HLADNIK.

kvartet-akord_bKVARTET AKORD sestavljajo izkušeni glasbeniki: violinist Klemen Bračko, harmonikar Aleš Praznik, kitarist Matjaž Brežnik in kontrabasist Marjan Šeško. Izredno zanimiva instrumentalna zasedba jim omogoča širok in pester program.

Repertoar Kvarteta Akord sestavljajo romance, balade in temperamentni plesi glasbenih izročil slovenskega Prekmurja, Madžarske, Romunije ter Rusije. Kvartet izvaja tudi argentinski tango, predvsem skladbe Astorja Piazzolle, posebno mesto v programu pa zaseda židovska (klezmer) glasba.

Kvartet Akord se predstavlja na številnih samostojnih koncertih in sodeluje na najprestižnejših prireditvah in festivalih. Z njim sodelujejo tudi vrhunski solisti kot so violinista Vasilij Meljnikov ter Anja Bukovec, klarinetist Jurij Hladnik, mezzosopranistka Renata Pokupić, sopranistka Andreja Zakonjšek, cimbalist Adam Bicszkey, vokalisti Vita Mavrič, Darja Švajger, Nuška Drašček, Vlado Kreslin,

Izdali so izjemno uspešno zgoščenko židovskih pesmi »Mandeljni in rozine« s šansonjerko Vito Mavrič. Mestna občina Celje jih je odlikovala z bronastim grbom Celja.

hladnik-slika_bKlarinetist Jurij Hladnik je leta 1996 diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Alojzu Zupanu. Pri njem je leta 1999 končal tudi podiplomski študij. V času šolanja je prejel številne prve nagrade na tekmovanjih mladih glasbenikov. Leta 1996 je sodeloval v mednarodnem orkestru iz Švice. Leta 1998 je bil zaposlen kot basklarinetist v simfoničnem orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, od leta 1999 pa je zaposlen kot solo klarinetist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Snemal je za RTV Slovenija in RTV Maribor.

Kot solist je nastopil s številnimi orkestri: Simfoniki RTV Slovenija, orkester Akademije za glasbo iz Ljubljane, Mladinski simfonični in godalni orkester GŠ Celje, Orkester Akord,…

Solistično in kot član različnih komornih zasedb je nastopil na festivalih Lent, Glasbeni september v Mariboru, Dubrovniške poletne igre, Kogojevi dnevi, Slovenski glasbeni dnevi, Noč slovenskih skladateljev in Ipavčevi kulturni dnevi. Kot profesor deluje tudi na Glasbeni šoli Celje in na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Vstopnina v predprodaji 8 €, na dan dogodka 12 €.

Nakup vstopnic je možen v Knjižnici Šentjur, na portalu mojekarte.si in pri posrednikih (Petrol, OMV, 3DVA Trafike itd.) ter eno uro pred koncertom na blagajni IKC. Organizator dogodka je Knjižnica Šentjur.

Spletni nakup vstopnic: KVARTET AKORD IN JURIJ HLADNIK

S KOZJANSKO.INFO CENEJE NA KONCERT KVARTETA AKORD IN KLARINETISTA JURIJ HLADNIK

Kot je običaj na Kozjansko.info našim zvestim bralcem in članom Polovička.si ponujamo cenejše vstopnice tudi za koncert v okviru Koncertnega cikla Bendžo: KVARTET AKORD in klarinetist JURIJ HLADNIK.

Cenejše vstopnice naročite na tej povezavi (klik!)

hladnik-kvartet-akord-klik