Poročilo Policijske uprave Šmarje pri Jelšah: 25. 2. 2019 (spletna goljufija, pobeg voznika)

25. 2. 2019 9:21

policijska-postaja-smarjeSPLETNE GOLJUFIJE

Dne 19. 2. 2019 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasila občanka, ki je povedala, da je preko spleta prodajala svoje motorno kolo, pri čemer je stopila v kontakt z osebo iz tujine.

Pri tem jo je navedeni zavedel in ji pojasnil, da mu mora na njegov račun, ki ga ima v Afriki (preko Western Union) nakazati denar za stroške, nakar ji bo on nakazal kupnino za motor, česar pa navedeni kasneje ni storil.

Pri tem občane ponovno pozivamo na posebno previdnost pri bančnem poslovanju z neznanimi osebami v tujini.

V PROMETNI NESREČI SE LAŽJE TELESNO POŠKODOVAL

20. 2. 2019 se je v popoldanskem času pri ZD Šmarje pri Jelšah, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, zgodila prometna nesreča, v kateri se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Zaradi storjenega prekrška mu je bil izdan plačilni nalog.

S KRAJA JE POBEGNIL

21. 2. 2019  smo bili v dopoldanskem času obveščeni, da je neznani voznik na parkirišču v naselju Šmarje pri Jelšah, poškodoval parkirano vozilo ter s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu posredoval svoje podatke. Patrulja je opravila ogled kraja ter poizvedbe glede povzročitelja ter ga še istega dne izsledila. Zoper kršiteljico je bil uveden prekrškovni postopek.

 

David IRGOLIČ, višji policist I

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X