Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otrok šmarskega nogometnega kluba Rok Kidrič v Olimpijo!


23- letni osrednji napadalec Aluminija, Mestinjčan Rok Kidrič, bo vzpenjajočo se nogometno kariero nadaljeval v državnem prvaku, ljubljanski Olimpiji.

Danes dopoldne je v Ljubljani opravil zdravniški pregled in se zdaj odpravlja na priprave ekipe v Turčijo. Po neuradnih informacijah bo odškodnina zanj dosegla šestmestno številko, po solidarnostnem mehanizmu FIFA pa bo nekaj malega kapnilo tudi v njegov matični klub – NK Šmarje pri Jelšah.

“Izjemno sem vesel, da se delo obrestuje,” je za Kozjansko.info povedal Rok in izrazil prepričanje, da z Olimpijo kljub zaostanku za Mariborom že lotos lahko osvoji naslov državnega prvaka.

Rok Kidrič je otrok šmarskega nogometnega kluba, kjer je svojo športno pot začel pri šestih letih ter ostal do srednješolskih časov, ko je prestopil k starejšim dečkom bližnjega prvoligaša NK Celje.

Kljub spodobni kadetski in mladinski karieri takrat v Celju ni dobil prave priložnost za uveljavljanje v članski ekipi, zato se je podal na drugoligaške zelenice v NK Šmartno, Dravinjo in ptujsko Dravo. Dokončno je zablestel pod vodstvom šentjurskega trenerja Damijana Romiha v Roltek Dobu, kjer je bil v sezoni 2016/2017 z 19. goli 2. strelec tekmovanja.

Po sezoni je prestopil v svežega prvoligaša Ankaran, kjer se je uveljavil v prvi postavi. Lani pozimi pa je prestopil v Aluminij iz Kidričevega ter do konca sezone štirikrat zatresel mrežo. V jesenskem delu letošnje sezone je s šestimi zadetki iz igre bil še uspešnejši, njegova vseprisotnost v konici napada pa je odpirala prostor za soigralce, da so lažje prihajali do priložnosti za gol.

Rok Kidrič s soigralci pri mlajših dečkih NK Šmarje pri Jelšah
Rok Kidrič s soigralci pri mlajših dečkih NK Šmarje pri Jelšah (v prvi vrsti četrti z leve)
Z Olimpijo podpisal za dve leti in pol

Kidrič je bil sicer na Aluminij pogodbeno vezan do konca sezona 2020, zato je Olimpija zanj štajerskemu klubu odštela odškodnino. Rok pa je z državnimi prvaki sklenil pogodbo do konca sezone 2020/2021 .

Dovolj časa torej, da z ljubljanskim klubom osvoji naslov državnega prvaka. A Rok Kidrič za Kozjansko.info pravi, da se tega želi že letos: “Maribor sicer vodi za 9 točk, a tekem je še 19 in med njimi dva derbija, kar je dovolj za preobrat,” je prepričan šmarski nogometaš.

Ponudbe za prestop je po uspešni polsezoni tudi pričakoval, ne pa tudi, da bo zanj pokazal zanimanje tako velik klub kot je Olimpija. Navdušen je, da se delo iz prejšnjih let obrestuje, a se zaveda, da ga pravo dokazovanje zdaj še čaka: “Rad bi se čim prej spoznal v ekipo, se ustalil, se vključil, da si najprej izborim priložnost in jo potem čim bolje izkoristim, da bom čim več igral,” pravi.

V Olimpiji že pozna bočnega branilca njegove generacije (1995) Maria Jurčevića, ki je nekaj časa kot posojen igralec nastopal v dresu Aluminija navdušuje pa ga tudi Rok Kronaveter kot vezist izjemne kakovosti.

Rok Kidrič bo v konici napada Olimpije najbrž zamenjal igralca s podobnimi karakteristikami, Andresa Vombergarja, ki se spogleduje z odhodom v tujino. Mestinjčan se v četrtek odpravlja na letalo za Turčijo, kjer se Olimpija pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika pripravlja na spomladanski del sezone.

R. Č.