Naj športnika Rogaške Slatine 2018: Laura Potisk in Timotej Jordan (foto, video)

2. 2. 2019 13:21

V Rogaški Slatini so na tradicionalni prireditvi v čast najboljšim športnikom, kakor tudi drugim dejstvom okoli te dejavnosti, izpeljali prireditev s podelitvijo priznanj. 

Najbolj prestižna naslova sta prejela članica Karate kluba Rogaška Slatina Laura Potisk in njej klubski kolega Timotej Jordan. Naziv najboljšega društva si je prislužil Karate klub Kozjansko in Obsotelje, naj ekipa pa je postala članska vrsta Košarkarskega kluba Rogaška. Priznanja so prejeli tudi zaslužni športni delavci, podpornik športa, najprej pa je pozornost pripadla mladim obetajočim športnikom.

V dvorani tamkajšnjega kulturnega centra je bil za prisotne pripravljen rudi kulturno-razvedrilni program, ki so ga sestavljali pevka Darja Gajšek, plesalka ob drogu Tjaša Dobravec, plesna skupina iz plesne šole Kuš ni me, z imitacijsko točko pa so nastopili še učenke in učenci I. OŠ Rogaška Slatina.

Izjava predsednika Športne zveze Rogaška, Matjaža Ošlaka: »V Izvršnem odboru Športne zveze Rogaška Slatina smo zelo veseli, da sta letošnja športnica in športnik leta iz drugih športov kot lanska, kar potrjuje uspešnost različnih športov v naši občini. Dejstvo, da se s športom ukvarja vse več naših občanov, tekmovalno ali rekreacijsko, potrjuje pravilnost odločitve občine, ki je že pred leti za šport namenila precej več sredstev, obenem pa poskrbela za gradnjo športnih objektov. Enega smo dobili lani in sicer igrišče za otroke, kar je še posebej pomembno. Čestitam vsem dobitnikom priznanj, saj si jih vsi zaslužijo, obenem se zahvaljujem občini za posluh za šport, športnim delavcem za strokovno delo v športu in vsem podpornikom športa, ki športnim društvom pomagajo pri realizaciji programov«.


Nominirane za športnico leta:sportnik_leta_2018_rogaska_slatina51

Lea Bele je v letu 2018 kot ena redkih karateistk tekmovala v obeh karate disciplinah – katah in športnih borbah. Sodelovala je na raznih tekmovanjih – mednarodnih, pokalnih in državnem prvenstvu. Nazivi, ki jih je dosegla v lanskem letu, so: pokalna prvakinja Slovenije v borbah, pokalna prvakinja skupno, državna prvakinja v borbah in državna prvakinja v katah ekipno. Lea je v širšem izboru reprezentance Karate zveze Slovenije, kjer se bo lahko v prihodnjem letu ob tako dobrih rezultatih udeleževala več tekem v tujini; najbolj pričakovano je največje otroško tekmovanje balkansko prvenstvo v Sarajevu.

Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina. V letu 2018 je uspešno nastopala na turnirjih doma in v tujini, kjer je osvojila več medalj. Je državna prvakinja pri mladinkah do 59 kg, kjer je tudi pokalna zmagovalka. Kot članica mladinske karate reprezentance je nastopila na 19. Balkanskem prvenstvu in v posamični konkurenci osvojila tretje mesto, z ekipo pa peto. Laura spada v ožji izbor slovenske reprezentance, ki bo februarja nastopila na mladinskem evropskem prvenstvu na Danskem.

Tina Strašek – športni ples. Članica Plesnega kluba Kuš ni me se s plesom ukvarja že nekaj let in pri tem dosega odlične športne uspehe. Na svetovnem plesnem festivalu v Italiji je s svojo skupino, za katero je koreografijo pripravila Vesna Marčič, osvojila odlično tretje mesto. Še boljša je bila na istem tekmovanju med posameznicami, saj si je priplesala naslov viceprvakinje.

Nominirani za športnika leta:sportnik_leta_2018_rogaska_slatina58

Luka Bele – Karate klub Kozjansko in Obsotelje. V letu 2018 kot eden redkih karateistov v samem vrhu blestel v obeh karate disciplinah – katah in športnih borbah. Tekmoval je na tekmah v Sloveniji kakor tudi v tujini, prav z vseh tekem se je vrnil z medaljo. Njegovi nazivi v letu 2018 so: pokalni prvak v katah in skupno, državni prvak v katah kot tudi v borbah ter katah ekipno. Luka je lani tako četrtič postal državni in pokalni prvak. Okrasil se je z vsemi možnimi naslovi v Sloveniji, prav tako pa kot član reprezentance Karate zveze Slovenije z balkanskega prvenstva v Srbiji prinesel bronasto medaljo in prav tako bronasto medaljo iz zanj njegove za enkrat največje in najmočnejše tekme – svetovnega pokala v Umagu.

Timotej Jordan – Karate klub Rogaška Slatina. V letu 2018 je zelo uspešno nastopal na turnirjih v Sloveniji in tujini. Največji uspeh je dosegel z osvojitvijo naslova državnega prvaka pri kadetih nad 70 kg, kot član slovenske karate reprezentance je sodeloval na balkanskem prvenstvu v hrvaškem Dubrovniku. Timotej spada v ožji izbor slovenske kadetske karate reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo februarja gostila Danska.

Filip Lojen – Nogometni klub Rogaška. Je eden najboljših vratarjev v drugi slovenski državni ligi, ki s svojo mladostno energijo in vnemo med soigralce vnaša mirnost in sproščenost. Je izredno samokritičen, kot pozitivna oseba deluje spodbudno na soigralce. Z nasveti pomaga mladim fantom, ki bi radi postali nogometni vratarji, z mlajšimi vratarji, člani kluba, pa vestno dela kot trener.

Leon Šantelj – Košarkarski klub Rogaška. Za Leona velja, da bi njegovo ime lahko uporabili kot sopomenko za borbenost, saj je fant, ki se pogosto dobesedno meče za žogo in pade v reklamne panoje ali celo na tribune slatinske športne dvorane. Ob vsem tem to jesen igra najboljšo košarko v svoji karieri in je pomemben člen ekipe Rogaške, ki je na lanskem prvenstvu prišla v polfinale državnega košarkarskega prvenstva.

Najboljše športno društvo  – Karate klub Kozjansko in Obsotelje:

sportnik_leta_2018_rogaska_slatina44Karate klub Kozjansko in Obsotelje je bil ustanovljen leta 1986. Takratni ustanovitelj in glavni trener, mojster karateja, 6. DAN, Zdravko Romih, ga je uspešno vodil dve desetletji, ko je žezlo predal Mihu Romihu, mojstru karateja 3. DAN. Športniki osvajajo odličja in najvišja mesta na slovenskih kot tudi na mednarodnih tekmovnjih. Leta 2017 so bili glavni organizator državnega prvenstva. Prav na tem  tekmovanju so leta 2016 doživeli svoj vrhunec, saj se je po dosežkih takratnih tekmovalcev klub uvrstil na 1. mesto vseh klubov v Sloveniji. V lanskem letu je po pokalnem seštevku dosegel odlično 5. mesto od 49 sodelujočih klubov in odlično 4. mesto na državnem prvenstvu. Kar z pomlajeno ekipo tekmovalcev res niso pričakovali. Na leto opravijo več kot 400 ur treningov za vsako starostno skupino in sodelujejo na več kot 50 športnih, družbenih dogodkih.

Naj ekipa v letu 2018 – članska ekipa Košarkarskega kluba Rogaška

sportnik_leta_2018_rogaska_slatina48Košarkarji KK Rogaška so v letu 2018 spet igrali zelo pomembno vlogo v slovenskem državnem prvenstvu, za nameček pa še v regionalni ABA ligi 2. V tem novoustanovljenem tekmovanju, v katerem so sodelovale ekipe iz držav nekdanje skupne države, so slatinski košarkarji prvenstvo končali tik za tistimi, ki so se uvrstili na final four. Še uspešnejši so spet bili v slovenskem prvenstvu, kjer so se najprej brez  težav uvrstili v ligo za prvaka, v njej pa tekmovanje končali na  četrtem mestu. To jim je za nasprotnika v polfinalu prineslo Petrol Olimpijo, ki pa je bila v tem dvoboju močnejša in se z dvema zmagama uvrstila v finale. A košarkarska zima in pomlad sta spet bili v znamenju slatinskih košarkarjev, ki so nekajkrat napolnili Športno dvorano Rogaška Slatina z navijači, ki so dihali s fanti na parketu.

Priznanje »Zaslužni športni delavec”:

Aleksandra Plavčak – Karate klub Rogaška Slatina. Aleksandra se s karatejem ukvarja od leta 2001 je mednarodni mojster karateja 2. dan. Je trenerka karateja – strokovni delavec II, delo trenerke opravlja v Karate klubu Rogaška Slatina, kjer svoje bogato znanje že dolga leta nesebično prenaša na mlajše generacije –učenke in učence karateja. Pri delu je zel oprav pridejo tudi izkušnje, ki si jih je pridobila kot tekmovalka v mlajših karate kategorijah.

Gašper Kos – Društvo košarkarska šola Rogaška Slatina. Gašper se je še kot otrok zaljubil v košarko, kot osnovnošolec je bil v mlajših starostnih kategorijah nekajkrat državni prvak. Kot član Zlatoroga Laško je osvojil naslov državnega prvaka v kadetski konkurenci in bil izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja.  Gašper je kmalu končal kariero igralca in je že devet let trener mlajših selekcij v DKŠ Rogaška Slatina, delo trenerja opravlja tudi v KD Janina. Z mladimi košarkaricami in košarkarji dela zelo zavzeto, s obilo energije  in z veliko občutka za delo z mladimi.

Barbara Marčič Lavrič. S poučevanjem plesa je pričela že v osnovni šoli in po nekajletni prekinitvi spet pričela v Mariboru, leta 2008 pa jo je pot zanesla v Rogaško Slatino. Začela je s šestimi plesalkami, po letu dni pa imela že 4 skupine osnovnošolcev, s katerimi je leta 2011 dosegla tudi velik mednarodni uspeh. Leta 2013 je ustanovila plesni klub KUŠ NI ME, v katerem je plesno energijo sproščalo okoli 170 mladih plesalk in plesalcev. Posamezne skupine iz kluba so pod njenim vodstvom dosegle številne mednarodne uspehe, seveda tudi na različnih državnih tekmovanjih.

Nermin Porić – Nogometni klub Rogaška. Nermin je eden tistih, brez katerega si nogometa v Rogaški Slatini ne moremo predstavljati. Vrsto let je gonilna sila pri organizaciji vseh nogometnih tekem v klubu, kakor tudi pri vzdrževanju nogometnih igrišč in eden tistih, ki je s srcem v nogometu in klubu. S svojim vestnim delom je pripomogel, da je danes NK Rogaška prepoznan po vsej Sloveniji. Vzpodbudno deluje na ostale člane kluba ter poskrbi, da je delo pri pripravi zelenice opravljeno optimalno ter da je organizacija srečanj na tehničnem in varnostnem nivoju brezhibna.

PRIZNANJE ZA PODPORO ŠPORTU

Letos priznanje tistim, ki posebej izstopajo med podporniki športu v naši občini, podeljujemo tretjič. Dosedanja dobitnika sta bila Peter Volovšek in Robert Pažon. Letos se je izvršni odbor ŠZ Rogaška odločil priznanje za pomoč športu podeliti Maksu Černeliču.

Maks je lastnik in direktor uspešnega podjetja in zelo zagnan športni delavec. Že pred nekaj leti se je vključil v delo Nogometnega kluba Rogaška, kjer je še veliko več kot le pokrovitelj, saj je vpet tudi v vodenje kluba, ki uspešno nastopa v drugi državni nogometni ligi.  Že nekaj let finančno podpira delovanje Košarkarskega kluba Rogaška, kjer zelo cenijo njegov prispevek. Maks že več let finančno podpira delovanje Futsal kluba Dobovec, ki sicer nima domicila v naši občini, vendar pa tekme državnega prvenstva igrajo pred zvesto publiko v slatinski športni dvorani.

Priznanje za uspeh v šolskem športu

Ekipa v T-ballu – I. OŠ Rogaška Slatina

Ekipa 2. in 3. razredov, je na državnem turnirju v ŠKL Tee ball  premagala vse nasprotnike in 19. 5. 2018 v Lipici postala državni prvak v ŠKL Tee ball. Vodja in trenerka ekipe je bila Natalija Pobežin.

Alex Stevanić in Lana Iseinoski – II. OŠ Rogaška Slatina

Alex in Lana sta vsestranska športnika, ki največ odličnih rezultatov dosegata v atletiki in košarki.

Katarina Fevžer, Špela Kitak – Šolski center Rogaška Slatina

Katarina je dosegla 6. mesto na državnem tekmovanju v streljanju z zračno puško

Špela Kitak je osvojila 4. mesto na regijskem tekmovanju v košarki

Perspektivni športniki: Nik Puhek, Anže Kužnar, Jure Močnik – NK Rogaška, Ema Medved, Špela Virant – KD Janina, Žan Teran, Aleks Turner – DKŠ Rogaška Slatina, Nejc Kunštek, Alja Kutija – Karate klub Rogaška Slatina, Ana Bele, Filip Lotrič – Karate klub Kozjansko in Obsotelje, Vito Tišma, Drejc Voh – Košarkarski klub Rogaška, Lukas Osek – voznik motokrosa.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X