Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šahisti aktivni v regijski ligi, kakor tudi v pokalnem tekmovanju, kjer je slavil Drobne


V soboto, 19. januarja, se je s tretjim turnirjem nadaljevala druga sezona ekipne Šahovske lige Kozjanskega in Obsotelja, ki jo organizirata Športna zveza Kozje in Društvo šahovskih mentorjev Celje.

Tretji turnir je potekal na Osnovni šoli Koprivnica, kjer je bila gostitelj ekipa Društva upokojencev Senovo, udeležilo pa se ga je šest sodelujočih ekip.

Tudi na tretjem turnirju je bila najuspešnejša ekipa DU Senovo, ki je zabeležila štiri zmage in en remi. Edino točko jim je odščipnila ekipa ŠD Bistrica, ki pa je turnir končala na tretjem mestu, saj je izgubila proti ekipi ŠD Buče. Igralci ekipe ŠD Buče so tako prvič osvojili drugo mesto, medtem ko je ekipa ŠD Kozje po dveh drugih mestih, tokrat končala kot četrta.

Po polovici lige je tako zanesljivo v vodstvu ekipa DU Senovo z maksimalnim številom točk. Ekipa ŠD Kozje še ostaja na drugem mestu, vendar se ji je močno približala ekipa ŠD Bistrica.  Četrti turnir bo na sporedu meseca februarja, ko bo liga gostovala v Polju ob Sotli, sledita pa še turnirja na Bučah in v Bistrici ob Sotli.  (R.G.)

Vrstni red 3. turnirja

DU Senovo                9        16
ŠD Buče                     7        13,5
ŠD Bistrica ob Sotli  7        13
ŠD Kozje                    5        11,5
ŠD Polje ob Sotli       2          3
ŠD Kozje mladi         0          3
Vrstni red lige po 3. turnirju

DU Senovo                      45
ŠD Kozje                           32
ŠD Bistrica ob Sotli        30
ŠD Buče                           20
ŠD Kozje mladi               18
ŠD Polje ob Sotli             12

§

Začetek 3. šahovskega cikla za Pokal Kozjega

sah_marjan_drobne_januar_2019Po zelo uspelem 2. šahovskem ciklu za Pokal Kozjega, ki se ga je v letu 2018 skupaj udeležilo kar 47 šahistov, se je v četrtek, 17. januarja, pričel že 3. cikel.

Prvega izmed devetih turnirjev, kolikor se jih bo tudi v letu 2019 zvrstilo v Večnamenskem centru Kozje, se je udeležilo 15 šahistov.

Tudi letos so turnirji na sporedu enkrat mesečno z izjemo poletnih treh mesecev, v končni seštevek pa vsakemu šahistu šteje sedem najboljših dosežkov.

Zmagovalec prvega letošnjega turnirja je postal član domače šahovske sekcije Marjan Drobne, ki je iz sedmih partij zbral 6,5 točke. Pol točke manj je na drugem mestu zbral zmagovalec lanskega cikla, Ivan Gmajner iz ŠK Triglav Krško, pet točk pa je na tretjem mestu osvojil Ivan Sušin iz ŠK Brežice.  Izmed članov domače sekcije sta po 3,5 točke zbrala še devetouvrščeni Jože Jazbinšek in desetouvrščeni Bor Gradišek, ki je bil najboljši mladinec, za njima pa sta se na 11. in 12. mesto s tremi točkami uvrstila še Mišo Kolar in Jožko Rajgl. Tretji šahovski cikel se bo z drugim turnirjem nadaljeval v četrtek 28. februarja. (R.G.)

razbojnik-guzej-rs-klik