Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Podčetrtek bo letos uredila Emino tematsko pot


emina-tematska-pot

Občina Podčetrtek bo v tem letu uredila Emino tematsko pot v skupni dolžini 2610 m. Ureditev poti bo obsegala sedem odsekov.

Cilj projekta je razvoj novih turističnih produktov in manjša vlaganja v podporno infrastrukturo.

Dela naj bi bila končana do konca julija letos.

sveta-emaV prvem delu poti je predvidena ureditev odseka do lokalne ceste za Sv. Emo v dolžini 490 metrov, kjer bodo očistili obstoječo kamnito pešpot ter kamnite robove in pot dopolnili z novimi kamni v čim bolj izvirni obliki. Na začetku tega odseka se bo uredilo tudi počivališče s tremi parkirnimi mesti za osebna vozila. Pešpoti bodo bodo dodane tematske točke s turističnimi tablami, klopmi, mizami ter javno razsvetljavo.

Na drugi odsek ob lokalni cesti do Vežice v dolžini 210 metrov se bodo dodale oznake, ki bodo označevale pas za pešce v širini enega metra.

Obstoječa asfaltirana cesta na tretjem odseku, ki poteka od Vežice mimo cerkve Sv. Ema do makadamske poti v dolžini 350 metrov, se bo na novo preplastila in razširila na širino treh metrov, na novo pa se bo preplastilo tudi 280 metrov makedamske poti na četrtem odseku. Na obeh odsekih se bo uredilo odvodnjavanje vozišča z muldami ter označil pas za pešce v širini enega metra. Na tem odseku so predvidena tudi štiri parkirna mesta za osebna vozila ter rampa za prepoved vožnje z motornimi vozili.

Od rampe naprej bo potekal peti odsek v dolžini 520 metrov, ki se bo asfaltiral in bo namenjen pešcem in gorskim kolesarjem. Na ostalih odsekih poti se bo asfaltiralo in uredilo še slab kilometer poti, na drugem delu poti, ki bo namenjen pešcem in gorskim kolesarjem, pa se bo namestila še ena rampa za prepoved vožnje z motornimi vozili.

Občina Podčetrtek bo v izvedbo operacije vključila tudi partnerje, Turistično društvo Pristava pri Mestinju, Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, GIZ, Osnovno šolo Podčetrtek in Ljudsko univerzo Rogaška Slatina.

Vrednost operacije znaša 134.358,22 evrov (po tekočih cenah) in le-ta bo sofinancirana v višini 70.000,00 evrov s strani EU – Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in RS. Partnerji bodo v letu 2019 zagotovili skupno 64.358,22 evrov.

Emina tematska pot naj bi bila dokončana do konca letošnjega julija. Občina Podčetrtek pa je trenutno v fazi zbiranja ponud izvajalcev preko javnega razpisa, ki bo odprt do 28. januarja.

vir: Občina Podčetrtek