Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 24. 12. 2018


policijska-postaja-smarjeDne 18. 12. 2018 smo bili obveščeni od občanke, da se je v Pristavi pri Mestinju srečala z voznikom tovornega avtomobila. Pri srečevanju je s strehe tovornega avtomobila padel led, ki je poškodoval njeno vozilo.  Voznika je uspela ustaviti in sta skupaj počakala do prihoda policistov. Policisti so ugotovili, da voznik tovornega avtomobila, preden je pričel z vožnjo tovornega avtomobila, ni poskrbel za varno vožnjo v cestnem prometu. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog  zaradi kršitve ZPrCP.

Istega dne se je v Podčetrtku zgodila prometna nezgoda v kateri so bila udeležena štiri vozila. Do nezgode je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdali. V nezgodi je prišlo le do materialne škoda na udeleženih vozilih. Na kraju je bil dvema kršiteljema izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZPrCP.

Dne 21. 12. 2018 se je v kraju Imeno zgodila prometna nezgoda med dvema voziloma. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nezgodi prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču voznika osebnega avtomobila. Oba udeleženca sta bila preizkušena z elektronskim alkotestom. Rezultat pri povzročitelju je pokazal 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku. O nezgodi je bila obveščena dežurna državna tožilka na ODT Celje, katera bo prometno nezgodo obravnavala kot kaznivo dejanje, zaradi česar bo zoper kršitelja zaradi »Nevarne vožnje v cestnem prometu« podana kazenska ovadba.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Dne 19. 12. 2018 je bila  PP Šmarje pri Jelšah obveščena, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo in poslovne prostore ki se nahajajo v isti hiši. Vlomljeno je bilo v času, ko v stanovanjski hiši ni bilo nikogar doma. Neznani storilec je pregledal vse prostore v stanovanjski hiši in poslovnih prostorih. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je bilo iz stanovanjske hiše odtujenih več vrednejših premetov. Z zbiranjem obvestil bomo poskušali ugotoviti storilca omenjenega dejanja. Po zaključku preiskave bo podana kazenska ovadba na ODT Celje.

POOSEDOVANJE SUMLJIVIH PREDMETOV

Dne 22. 12. 2018 so policisti v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila tujih registrskih tablic. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik poseduje sumljivo posušeno rastlino. Ta mu je bila zasežena zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Zaseženi delci rastline bodo poslani v analizo ter v kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo uveden zoper kršitelja hitri postopek o prekršku.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 23. 12. 2018 je občan obvestil policiste, da se nahaja z družbo v apartmaju turističnega naselja. 20-letni kršitelj je v vinjenem stanju pričel zmerjati in žaliti preostale v omenjenem apartmaju ter se ni hotel pomiriti na opozorila prisotnih. Umiril se je šele, ko so na kraj prišli policisti. Kršitelju je bil na kraju izdan plačnili nalog zaradi kršiitve Zakona o prekrških zoper javni red in mir.
Roman GRABROVEC, mag.

komandir policijske postaje

višji policijski inšpektor II