Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drugi letošnji trojčki so se rodili v Šentjurju


trojcki-in-bratec-topolovecV Sloveniji se je v zadnjih tridesetih letih rodilo 450 trojčkov. Povprečno pa v Sloveniji letno beležimo tri rojstva trojčkov na leto.

Letos obe dve družini, ki sta se razveselili trojnega veselja prihajata s Celjskega. V začetku letošnjega poletja so se trojčice Isidora, Sofija in Nadja rodile celjski družini Radosavljević, avgusta pa še tercet fantkov Marcel, Domen in Enej družini Topolovec iz Šentjurja.

Verjetnost za naravno zanositev s trojčki znaša približno 1:8000.

V družni Topolovec je prijetni novici o nosečnosti sledil pravi šok. “Na prvem pregledu sva z ženo mislila, da naju hecajo. Ko sva prejela potrdilo, sva bila tako šokirana, da sploh nisva vedela, kako naj to poveva tašči, ki naju je spremljala. Tudi znanci so bili dolgo časa prepričani, da gre za šalo. Dva para prijateljev sta v tistem obdobju pričakovala dvojčke, zato sem se večkrat pohecal – če ima že vsak lahko dvojčke, si bomo pa mi trojčke omislili. Od takrat naprej sem čisto tiho,” v smehu pove Elvis Topolovec, oče trojčkov in petletnega sina Patrika.

V pripravah na skokovito povečanje družine se je nosečnost zakomplicirala in Mimi Topolovec, mama trojčkov, je bila 13. julija hospitalizirana v UKC Maribor, kjer so v začetku avgusta, v 31. tednu nosečnosti, porod predčasno sprožili.

Prvi se je rodil Marcel, s 1260g in 38 cm, nato Domen, s 1530g in 41 cm ter kot tretji še Enej s 1090g in 36 cm.

Porodu je sledila velika preizkušnja za celo družino. Do začetka oktobra so se namreč po različnih zdravstvenih ustanovah borili za zdravje, ki je bilo še posebej kritično pri najmanjšem sinu. “Prvi dnevi so bili zelo težki, predvsem psihično. Že takoj po rojstvu so zaradi slabega zdravstvenega stanja Eneja odpeljali v UKC Ljubljana. Bratci so bili povsem razdeljeni – en v Ljubljani, drugi na porodnem oddelku UKC Maribor, tretji pa na pediatričnem oddelku v UKC Maribor. Z možem sva bila zelo malo skupaj, saj je on vsak dopoldan preživel v Ljubljani, pri Eneju, popoldan pa je pa prišel k nam v Maribor. Tako smo bili razdeljeni več kot en mesec,” je izkušnjo opisala Mimi Topolovec, ki se je ob tem zahvlalila vsem, ki so pomagali v času nosečnosti, poroda in nadaljnje oskrbe. Predvsem osebju UKC Maribor in UKC Ljubljana. Zelo vesela pa je tudi, da je starejši sin Patrik izjemno razumevajoč in ponosen starejši brat, prav tako pa je na svoje tri bratce že zelo navezan.

In kako po novem poteka dan družine Topolovec? “Naš dan poteka zelo tempirano, a nekako shajamo, saj nam pomaga ženina mama. V uteho nam je, da se trudimo za lepši vsakdan otrok. Za moje štiri fante bom naredil vse, samo da bodo imeli čim lepše in čim lažje življenje,” še poudari Elvis Topolovec.

Ker pa trojno veselje prinaša trojne obveznosti, tudi finančne, so v znanem slovenskem podjetju za proizvodnjo pijač letos začeli z akcijo, s katero bodo priskočili na pomoč vsem staršem, ki v letu 2018 pričakujejo trojčke in jim podarili voziček in avtosedeže za njihove male nadobudneže.

Več o projektu in možnostih prijave za voziček na: www.trojcki.si.

druzina-topolovec

A.D.