Za šahisti drugi turnir območne lige

20. 11. 2018 10:14

Tretjo novembrsko soboto se je z drugim turnirjem nadaljevala druga sezona ekipne Šahovske lige Kozjanskega in Obsotelja, ki jo organizirata Športna zveza Kozje in Društvo šahovskih mentorjev Celje.

Tudi drugi turnir je potekal v Večnamenskem centru Kozje, udeležilo pa se ga je šest ekip, dve več kot prvega. Prvič v letošnji sezoni je nastopila lani tretjeuvrščena ekipa ŠD Polje ob Sotli in sploh prvič ekipa ŠD Buče.

Tudi na drugem turnirju je bila najuspešnejša ekipa DU Senovo, ki je zabeležila štiri zmage in en remi. Na drugem mestu je še drugič turnir končala ekipa ŠD Kozje s tremi zmagami in enim remijem in tudi na tretjem mestu je bila še drugič ekipa ŠD Bistrica s tremi zmagami. Novinci, šahisti ŠD Buče, so na svojem prvem turnirju zbrali dve zmagi in remi, ekipa ŠD Polje pa po eno zmago in en remi. Brez točke je ponovno ostala ekipa ŠD Kozje mladi.

Po dveh turnirjih je tako vrstni red na vrhu lestvice enak, kot na obeh dosedanjih turnirjih, na prvem mestu DU Senovo, na drugem ŠD Kozje in na tretjem ŠD Bistrica ob Sotli. Tretji turnir bo na sporedu meseca januarja, ko bo liga prvič gostovala na Senovem.  (R.G.)

Vrstni red 2. turnirja

DU Senovo                9        15,5
ŠD Kozje                    7        13
ŠD Bistrica ob Sotli  6        10
ŠD Buče                     5        11,5
ŠD Polje ob Sotli      3        9
ŠD Kozje mladi         0        1

Vrstni red lige po 2. turnirju

DU Senovo               30
ŠD Kozje                   24
ŠD Bistrica ob Sotli 20
ŠD Kozje mladi        13
ŠD Buče                     8
ŠD Polje ob Sotli      6

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,688 seconds.