Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

UE Šmarje pri Jelšah izbrana med najboljše tri izzive “Partnerstva za spremembe”


ue-smarje-foto-ue-gov-siUpravna enota Šmarje pri Jelšah je bila izbrana med najboljše tri izzive programa “Partnerstvo za spremembe” z izzivom “Izpisovanje zahteve za izdajo gradbenega dovoljenja – preprosta naloga, ki jo zmore vsakdo”. Izziv je UE Šmarje predstavila 23. oktobra na predstavitvi izzivov v Ljubljani.

Šmarski izziv je prejel največ glasov pri spletnem glasovanju.

Program zajema sodelovanje med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju s ciljem prenosa in uporabe dobrih idej, praks ter uporabnih rešitev.

Cilj izziva UE Šmarje je, da se poenostavi obrazec zahteve za izdajo gradbenega dovoljenja, ki trenutno obsega pet strani. Na UE Šmarje so na dobri poti k uresničitvi zastavljenega cilja in iskanju boljših rešitev za uporabnike storitev.

Šmarski izziv je pri spletnem glasovanju dosegel največ glasov med vsemi izzivi. Podrobnosti o vseh izzivih lahko preberete tukaj.

IZPISOVANJE ZAHTEVE ZA IZDAJO GRADBENEGA DOVOLJENJA – PREPROSTA NALOGA, KI JO ZMORE VSAK (Upravna enota Šmarje pri Jelšah): Zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja je obrazec, ki je nepregleden in zahteva vpisovanje veliko nepotrebnih podatkov. Najbolj nejasni so podatki o pridobljenih mnenjih in soglasjih, ki so pogosto že del projektne dokumentacije za gradbeno dovoljenje, ki je priloga zahtevka. Hkrati postane zahtevek del gradbenega dovoljenja, zato se morata zahtevek in gradbeno dovoljenje popolnoma ujemati v navajanju podatkov. To pomeni, da morajo investitorji v primeru naknadno pridobljenih mnenj in soglasij zahtevek dopolnjevati. Na upravni enoti si želijo, da bi bil zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja preprost, da bi ga brez težav izpolnila vsaka neuka stranka. Vseboval bi le podatke, ki so potrebni za vložitev vloge, ostali podatki, potrebni za izdajo gradbenega dovoljenja, pa so tako razvidni iz projektne dokumentacije za gradbeno dovoljenje. Zahtevek bi vseboval le podatke o investitorju, vrsti gradnje in podatke o lokaciji gradnje.