Trije državni prvaki KKKO, vrh tudi za brata Hartl

27. 11. 2018 13:13

V soboto je bilo v Hočah potekalo državno karate prvenstvo Slovenije do 21 let. Na njem je sodelovalo 434 najboljših tekmovalcev iz Slovenije, ki so zastopali 49 klubov. Za Karate klub Kozjansko in Obsotelje je tekmovalo 10 tekmovalcev, ki so se dalj časa pripravljali za to pomembno tekmo na koncu sezone: Ana in Lea Bele, Lara Sodin, Vinko Juraja, Filip Lotrič, Grega Zbil, Leon Sodin, Benjamin Herman, Luka Bele in Žan Luka Lesnika.

Tekmovanje sta v kategoriji kata malčki pričela naša najmlajša tekmovalca Filip Lotrič in Vinko Juraja. Oba sta bila odlično pripravljena, vendar na žalost do odličja nista prišla. Za malo je Filipu po repasažu zmanjkalo osvojiti medaljo.

Nadaljevala je ta dan edina katašica Lea Bele v kategoriji kata malčice. Tudi njen nastop ta dan ni bil prepričljiv in je prav tako ostala brez kolajne v tej disciplini.

Kot zadnja kataša  ta dan sta v kategoriji kata dečki stopila  na tatami Grega Zbil in naš joker, za katerega smo bili prepričani, da bi upravičeno osvojil naslov državnega prvaka, le če se ne zgodi kaj nepredvidljivega Luka Bele. Grega se je odlično boril, prikazal svojo vrhunsko formo, klonil le pred enim nasprotnikom, katerega je v finalu premagal Luka. Tako je Grega osvojil odlično tretje mesto, Luka pa, kot po željah in napovedih že četrtič v svoji športni karieri postal državni prvak.

Tekmo so nadaljevali v tej sezoni odlično pripravljeni borbaši.

Prvi sta na tatmi stopili najmlajši borbašici dvojčici Ana in Lea. Ana se je borila v kategoriji kumite malčice nad 30 kg in glede na manj izkušenj v tej kategoriji presenetila in osvojila odlično drugo mesto. V kategoriji  kumite malčice do 30 kg se  je vzporedno borila njena dvojčica Lea. Tudi na Leo smo potiho računali, da lahko osvoji naslov državne prvakinje, saj je drugi del sezone v tej kategoriji vedno stala na najvišji stopnički. Tudi ta dan se je izteklo vse po pričakovanjih. Lea si je po taktičnih borbah letos priborila svoj prvi naziv državne prvakinje.

Tekmo je prav tako odlično nadaljeval Leon Sodin v kategoriji kumite malčki do 30 kg. Leon je kot začetnik letos celo sezono presenečal z dobrimi uvrstitvami in tudi na to tekmo se je odpravil kot morebitni zmagovalec. Tako je tudi zares kazalo, ko je zmagoval borbo za borbo, tudi v zadnji vodil 6:0 do zadnje sekunde boja, a pred piskom, ki oznani konec boja naredil prestop, si prislužil 4. kazen in žal bil diskvalificiran. Na veliko žalost vseh se je Leonu žal res nesrečno  izmuznil naslov državnega prvaka. Za začetnika si  je sicer priboril neverjetno drugo mesto, a po taki smoli, se tega ta dan res nihče ni mogel veseliti. Verjamemo, da take napake ne bo nikoli več ponovil in se že drugo leto odpravil v boj po naslov, ki mu je letos verjetno tudi zaradi neizkušenosti žal ušel.

Z bojem za naš klub je nadaljeval Benjamin Herman v kategoriji kumite malčki nad 30 kg. Benjamin se je dobro boril, prišel do repasaža, a žal drugega izgubil in s tem izgubil možnost za stopničke.

Naslednji borec Grega Zbil, ki je ta dan že bil nosilec bronastega odličja iz kategorije kat, se je podal v boj za najvišja mesta tudi v borbah. In tako je boje tudi začel – borbeno, taktično in odločno. Prebil se je vse do odličnega tretjega mesta.

V kategoriji ml.kadetinje do 40 kg je nastopila Lara Sodin. Tudi ona iz tekme v tekmo nabira izkušnje tako velikih tekmovanj in zelo hitro napreduje v borbah. V finalni borbi mogla priznati poraz in osvojila 2.mesto.

Ko so bili navijači že dodobra ogreti, je na tatmi že drugič ta dan stopil stopil nosilec naslova državnega prvaka v katah Luka. Letos se je tudi v kategorije kumite dečki do 45 kg odlično boril, tudi tu dosegel veliko zmag in potihem upal, da mu uspe tudi tokrat na največjem tekmovanju v tem letu. Luka je suvereno in odločo stopil na tatami in se brez dobljene točke prebijal iz borbe v borbo vse do finala. Tudi tu je uspel premagati težkega nasprotnika in sanje so se uresničile. Luka je tako ta dan postal dvojni državni prvak, kar so lahko res le sanje vsakega karateista. Tekmovati v obeh disciplinah je za tekmovalce večja obremenitev, povečano število treningov in le redki so tisti, ki jim to uspeva. Po statistiki sodeč,  je naslov dvojnega državnega prvaka uspelo doseči le dvema karateistoma v Sloveniji in eden od the je Luka, karateist Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, na kar smo izredno ponosni.

In kot zadnje žezlo v rokavu našega kluba je v kategoriji kumite kadeti nad 70 kg na tatami stopil Žan Luka Lesnika. Luka kot iskušen tekmovalec se je seveda znal zbrati za tako veliko tekmovanje, kar je dokazal z borbami vse do finala. Tu mu zmage na žalost ni uspelo osvojiti, tako da je tekmo končal na odličnem drugem mestu.

Na tem DP bi moral nastopiti tudi Tai Kunst, vendar se je na žalost teden dni pred tekmo izven športnih aktivnosti poškodoval.  Zahvaljujemo se tudi Daniju Lotriču pri usmerjanju tekmovalcev.

NAPOVEDI SO SE URESNIČILE. NAŠ KLUB JE DOBIL TRI DRŽAVNE PRVAKE IN TAKO TEKMO MED 49 KLUBI IZ VSE SLOVENIJE KONČAL  NA ODLIČNEM ČETRTEM MESTU, KAR LETOS, Z POMLAJENO EKIPO TEKMOVALCEV RES NISMO PRIČAKOVALI. NAŠI TEKMOVALCI SO SKROMNI, SLOŽNI, PRAVI BORCI, STARŠI VZTRAJNI, Z REALNIMI PRIČAKOVANJI IN BREZ OBTOŽB, NAVIJAČI PA NAJBOLJ GLASNI IN VZDRŽLJIVI. TO JE RECEPT ZA ODLIČNO DELO IN VRHUNSKE DOSEŽKE.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, velika hvala staršem in navijačem –brez vas ne bi bili v samem vrhu.

Miha Romih, glavni trener

§

karate_drzavno_prvenstvo_november_hartl_2018BOR DRŽAVNI PRVAK, JAN OSVOJIL DRUGO MESTO

V Hočah sta tekmovala tudi člana Društva za karate GES Rogaška Slatina. Bor in Jan Hartl sta v finalu med sabo odločila prvaka v mladinski kategoriji kate. Tokrat je bil boljši Bor in postal državni prvak za leto 2018.

Čestitamo obema tekmovalcema in jima hkrati želimo odličnih rezultatov na prihajajočem balkanskem prvenstvu v Dubrovniku.

 

 

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,338 seconds.