Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Humanitarček bo obdaroval tudi ljudi z našega območja


Društvo Humanitarček letos že šesto leto zapored pripravlja akcijo 30 dni za 30 srčnih dejanj. Preojek vabi, da decembrski dnevi zadišijo drugače in da se odmaknemo od hitro kupljenih daril, neiskrenih objemov in hitenja.

Tudi letos se bodo akciji pridružili številni posamezniki in organizacije s Kozjanskega in Obsotelja.

V sklopu projekta 30 dni za 30 srčnih dejanj prostovoljci od 1. do 30. decembra vsak dan z malim dejanjem polepšajo dan nekomu. Od starostnikov, invalidov do brezdomcev. Ne pozabijo pa niti na živali.

Člani društva Humanitarček so za omejeno akcijo leta 2017 prejelo tudi plaketo MMS in plaketo za posebne dosežke s strani predsednika RS Boruta Pahorja.

Kot poudarja predsednica društva dr. Ninna Kozorog, so akcije preproste in zasnovane za vsakogar. V tem času se še posebej veselijo Božička za brezdomce, ki bo letos obdaril kar 450 brezdomcev, tudi s Kozjanskega in Obsotelja.

Akciji se vsako leto pridružijo številni posamezniki, šole, vrtci in podjetja, tudi z našega območja.

Akcije bodo vsak večer objavljene na spletni strani in na facebook-u za naslednji dan. Akcijo izvedete nato enkrat tekom dneva – sami, s starši, s partnerjem, s sosedovimi otroci…

humanitarcek-1

O akciji – kako poteka, kdo je primeren za sodelovanje,itd.:

Na spletni strani  www.humanitarcek.org bo vsak večer predstavljena naloga naslednjega dneva, ki jo nato izpolni vsak po svojih močeh. Naloge so primerne za vsakogar in jih lahko opravite na poti v službo, na vlaku, med obiskom trgovine… Primerne so za vsak kraj, od Velenja do Primorske, od Murske Sobote do Celja, od Ljubljane do Maribora. Vzamejo vam toliko, kot ste ga pripravljeni dati. Največkrat čas enega nasmeha. Vabljeni torej, da skupaj vrnemo toplino decembru, ki ni samo v nakupovalni mrzlici.

M.K.