Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Boksarji brez uspeha v Zagrebu


Pretekli vikend sta boksarja Boks kluba Legionar nastopila na turnirju v Zagrebu, kjer je potekal 6. Zagreb Open.

Na turnirju je sodelovanlo 7 držav.

Gal Šepic se je pomeril s Čakarić Antoniom iz BK Omega Zagreb. Gal je borbo proti nekoliko nižjemu nasprotniku dobro začel, a v drugi rundi ni našel pravega odgovora. Oba boksarja sta boksala v visokem ritmu, vendar je bil Gal nekoliko nenatančen. Tako je borbo na koncu po točkah dobil Hrvat.

Fran Firer, ki ponavadi nastopa v kategoriji do 75 kg, je tokrat nastopil v kategoriji do 81 kg. Boksal je z Grlić Dorianom iz BK Arena Zagreb. Proti močnemu Hrvatu je boksal na distanci in odelal nekaj dobrih akcij. A Fizično močnejši hrvat je narekoval visok ritem. V zadnji rundi je zmanjkalo nekoliko moči, da bi lahko Firer z gibanjem in kontra napadi odgovarjal na napade Hrvata. Točkovno zmago so zato sodniki prisodili Hrvatu.

V decembru boksarje čakata še dve večji tekmovanji. V začetku veselega decembra Osijek Open na Hrvaškem, kjer bosta nastopila Gašper Podgoršek in Gal Šepic. Nato pa bodo nastopili še v Srbiji kamor jih vabi prijateljski klub iz Lazarevca. Tam bo potekal velik mednarodni turnir na katerem bodo nastopali boksarji iz sedmih držav (Srbija, Ciper, Bolgarija, Makedonija, Slovenija, Črna Gora in Bosna in Hercegovina). Boks klub Legionar bodo zastopali trije boksarji. Fran Firer, ki se bo pomeril s Črnogorcem, Gašper Podgoršek in Gal Šepic pa se bosta pomerila s srbskima nasprotnikoma.