Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Strmcu pri Sv. Florjanu slavnostno odprli nov javni vodovod


V Strmcu pri Sv. Florijanu so nedavno zaključili izgradnjo prvih dveh faz vodovodnega omrežja, s čimer je bila prebivalcem tega območja omogočena priključitev na javni vodovod.

vodovod-otvoritev-2
Direktor JP OKP Rogaška Slatna mag. Bojan Pirš ob natakanju prvega kozarca vode

Pred dnevi so vodovod tudi slavnostno predali svojemu namenu.

V letih 2013 in 2014 so v občini Rogaška Slatina izvajali velik projekt izgradnje oz. obnove vodovodnega sistema. Takrat se prebivalci naselja Strmec pri Sv. Florijanu v Krajevni skupnosti Sv. Florijan niso odločili, da bi pristopili k temu projektu. Ker so imeli lastne vodovode se jim namreč ni zdelo smiselno, da bi na tem območju gradili nov vodovodni sitem.

Vendar že leta 2016 so na Občino Rogaška Slatina naslovili prošnjo, da pa bi v Strmcu pri Sv. Florjanu vendarle želeli nov vodovodni sistem. Do takšnega sklepa so prišli, ker jim je predvsem v poletnem času primanjkovalo vode, zaradi česar so jo morali občasno dovažati tudi z gasilskimi vozili.

“Na občini smo želji prisluhnili in že leta 2017 začeli z izdelavo projektne dokumentacije in pridobivanjem služnostnih pravic. V letošnjem letu pa smo pristopili k sami izvedbi prve in druge faze izgradnje vodovoda in položili 4100 metrov novih vodovodnih cevi. Na ta sistem, ki je sedaj izgrajen, se lahko priključi 12 novih gospodinjstev. Nekaj se jih je na njega že priključilo, ostali pa naj bi to storili še do konca letošnjega leta” je povedal župan mag. Branko Kidrič.

vodovod-otvoritev-1
Častni občan dr. Jožef Lipnik in župan mag. Branko Kidrič sta pokusila prvi kozarec vode

Celotna vrednost investicije je znašala 200 tisoč evrov, sredstva pa je občina zagotovila v občinskem proračunu.

V tem naselju občina naslednje leto načrtuje še izgradnjo tretje faze, ki bo omogočala priključitev še dodatnih 16 gospodinjstev. V tej fazi bo potrebno položiti še dodatnih 2100 metrov novih vodovodnih cevi, ocenjena vrednost celotne investicije pa znaša 105 tisoč evrov.

Za vse letošnje investicije v KS Sv. Florijan (obnova ceste iz Strmca proti planoti Ravnocerje, izgradnja vodovoda in obnova lokalne ceste znotraj samega naselja Strmec pri Sv. Florijanu) je občina skupaj zagotovila 560 tisoč evrov. Glede na to, da KS Sv. Florijan premore 540 prebivalcev, lahko ugotovimo, da je bilo za izvedbo treh večjih projektov zagotovljenih več kot tisoč evrov na prebivalca krajevne skupnosti.