Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 29. 10. 2018 (spor zaradi nevarnega prehitevanja, huda poškodba v podjetju, intervencija na koncertu)

29. 10. 2018 14:58

policijska-postaja-smarjeTOREK, 23. 10. 2018

ZLORABA BANČNE KARTICE

Na PP se je zglasil občan, kije naznanil, da mu je neznani storilec preko spleta v nočnem času zlorabil bančno plačnilno kartico. Z omenjenim dejanjem je oškodovan za 72,75  EUR. V zvezi s tem bomo poskušali ugotoviti storilca tega dejanja. Podana bo kazenska ovadba na ODT Celje.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Istega dne smo bili obveščeni od občana, da je tega dne parkiral svoj osebni avtomobil na parkirnem prostoru pri bivši trgovini MEGRAD v Mestinju. V času ko je bil avto tam parkiran, je neznani storilec iz avtomobila odtujil obe registrski tablici CE KJ-628. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba. Lastnik vozila si je moral urediti nove registrske tablice.

SREDA, 24. 10. 2018 

NEPRAVILNO PREHITEVANJE IN KRŠITEV JRM

Tega dne smo bili obveščeni, da je v kraju Šentvid pri Grobelnem skoraj prišlo do prometne nezgode zaradi prehitevanja v škarje. Voznika, ki je prehiteval v škarje je voznik, ki je moral močno zavirati prehitel in nato pred njim ustavil. Med njima je prišlo do prerekanja. Na kraju je bil izdan plačilni nalog vozniku ki je prehiteval v škarje ter tudi vozniku, ki je moral močno zavirati, saj je kršil določila zakona o javnem redu in miru. V zvezi s tem je eden od udeleženih zoper drugega podal tudi kazensko ovadbo zaradi groženj. Zadeva bo odstopljena na sodišče.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Tega dne je bil s strani policistov ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila. Ker je kazal znake, da vozi v cestnem prometu pod vplivom alkohola, je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat je pokazal 0,52 mg/l. Ker se voznik ni strinjal z rezltatom, je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni dom Šmarje. Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Po ugotovljenem rezultatu strokovnega pregleda bo sledil ustrezen ukrep.

SOBOTA, 26. 10. 2018  

HUDA TELESNA POŠKODBA

Obveščeni smo bili, da se je v podjetju  VITLI KRPAN telesno poškodoval občan. Na kraju mu je nudila zdravniško pomoč dežurna zdravnica iz ZD Šmarje. Zaradi poškodb je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje. Ugotovljeno je bilo, da za zadobil hude telesne poškodbe. Na kak način se je omenjeni poškodoval, zaenkrat ni znano. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Tega dne smo bili obeščeni od voznika osebnega avtomobila, da se je peljal iz smeri Šentvida pri Grobelnem proti Šmarju pri Jelšah, ko je v Senovici navozil večji kamen, ki je bil na cesti. Pri tem si je poškodoval podvozje vozila.  Kamen je po vsej verjetnosi izpadel neznanemu vozniku tovornega avotmobila zaradi nepravilno naloženega tovora.

Od varnostnika na prireditvenem prostoru v večnamenski dvorani v Podčetrtku smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda na prireditvenem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se dva občana med seboj sprla. Zarati tega je eden drugega udaril v glavo tako, da je ta zadobil presekanino na čelu. Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba zaradi suma storive kaznivega dejanja.

Nekoliko kasneje smo prav tako bili z istega prieditvenega prostora obveščeni, da imajo varnostniki težave z gostom ki je vinjen in ne upošteva njihovega ukaza. Ob prihodu policistov na kraj se kršitelj ni umiril in je nadaljeval s kršitvijo, kršitev pa naperil tudi proti policistom. Zaradi zagotovitve javnega reda in mira so bila uporabljena prisilna sredstva. Kršitelj je bil obvladan, odrejeno pa mu je bilo pridržanje.  Zaradi kršitve ZJRM bo kršitelju izdana globa.

V preteklem tednu smo obravnavali tudi več nezgod, v katerih so bili udeleženi vozniki vozil, ki so trčili v živali, ki so prečkale cesto. V teh nezgodah je na vozilih nastala materialna škoda.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

brade-smarje-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,590 seconds.