Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 15. 10. 2018 (goljufija pri prodaji prašičev, z grabljami obračunala s sosedo)


policijska-postaja-smarjePONEDELJEK, 8. 10. 2018

Prometna nezgoda

Policisti so obravnavali prometno nezgodo na območju Mestinja, kjer je vozniku tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo priklopljeno prikolico na nasprotni pas, po katerem je pravilno pripeljala voznica osebnega avta. Prišlo je do trčenja, v katerem je voznica zadobila lahko telesno poškodbo. Prvo pomoč so poškodovani voznici nudili reševalci, vozniku tovornega vozila je bil zaradi storjenega prekrška izdan plačilni nalog.

Prometna nezgoda

Istega dne so policisti obravnavali še prometno nezgodo v Senovici, v kateri je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo.  V postopku je bilo ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, zaradi česar se bo moral zagovarjati pred sodiščem.

TOREK, 9. 10. 2018

Vlom v hišo

Policija je bila obveščena o vlomu na območju občine Šmarje pri Jelšah. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v več dnevni odsotnosti lastnikov. Odtujil je denar in zlatnino. Policija za storilci še poizveduje.

SREDA, 10. 10. 2018

Goljufija

Na policijsko postajo se je zglasil občan in naznanil, da je letos spomladi znancu prodal več prašičev za katere mu je izročil le del kupnine, ostali del pa mu noče poravnati. Oškodovanec je podal prijavo na zapisnik, zoper goljufivega kupca pa sledi kazenska ovadba.

ČETRTEK, 11. 10. 2018

Kršitev javnega miru

Policisti so na območju Kozjanskega obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je kršiteljica z grabljami obračunala s sosedo in jo poškodovala, tako da je iskala zdravniško pomoč pri zdravniku. Zoper nasilnico bo podana kazenska ovadba na tožilstvo.

Vlom v vozilo

Policisti so na območju Kozjanskega obravnavali vlom v osebno vozilo, ki je bilo preko dopoldneva parkirano v bližini pokopališča. Neznanec je razbil steklo vozila in iz notranjosti odnesel  nekaj dokumentacije last oškodovanca in ga oškodoval za 200 EUR. Policija za storilcem še poizveduje.

NEDELJA, 14. 10. 2018

Prometna nezgoda

Policisti so na območju Podčetrtka obravnavali prometno nezgodo z materialno škodo, kjer je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred sabo ustavljajoče se vozilo.  Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V času vikenda so policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah obravnavali pet prometnih nezgod z manjšo materialno škodo s pobegom. Tri povzročitelje so policisti že izsledili, dva pa še iščejo. Vsem bodo izdani plačilni nalogi.

 

Roman Grabrovec, komandir policijske postaje