Nevarni piškoti sinov in vnukov: na urgenci obravnavali primere priletnih gospa neobičajnega vedenja

7. 10. 2018 21:17

Na celjski urgenci vsakodnevno obravnavajo številna težka bolezenska in poškodbena stanja, ki zahtevajo maksimalno resen in strokoven pristop. Prav na tak način pa pristopajo tudi do pacientov, katerih diagnoza se po opravljenih laboratorijskih preiskavah izkaže milo rečeno neobičajna, če ne komična.

Eden takšnih se je zgodil minuli konec tedna, ko je urgenco obiskala gospa nenavadnega vedenja, ki si ga enostavno ni znala pojasniti niti sama, niti o vzroku zanj na prvo žogo niso bili prepričani medicinski delavci.

A na podlagi laboratorijskega izvida in po temeljitem pogovoru s pacientko so izvor njenih težav vendarle uspeli diagnosticirati. Izkazalo se je, da je piškot, ki ga je ob kavici ponosno ponudila sodelavka, češ da jih je spekel njen sin, morda res bil brez glutena, a je hkrati vseboval obilo marihuane.

Sobotni primer pa, po naših virih iz celjske bolnišnice, sploh ni osamljen. Samo letos naj bi medicinski delavci postavili štiri ali pet podobnih diagnoz. Med drugim je starejša gospa na vnukovi rojstnodnevni zabavi prav tako naletela na pecivo, ki najbrž ni bilo namenjen njej. V bolnišnico so jo sprejeli pod sumom možganske kapi, pregledi pa so pokazali THC pozitivno stanje.

Mi pa naše vikend medicinsko poročilo zaključujemo z mislijo, da zdravstven poklic, kolikor je zahteven, odgovoren in podplačan, zna na trenutke nuditi tudi kanček sproščujoče zabavnosti. Seveda ob spoznanju, da sumi na kakšno težje bolezensko stanje niso bili upravičeni in se je piškotkarska “vesoljska avantura” končala brez zdravstvenih posledic.


Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vašem kraju

18. novembra boste prav vsi imeli novo priložnost, da izvolite ljudi na čelo vaše občine. Zato na Kozjansko.info tokrat vabimo  občane osmih občin Kozjanskega in Obsotelja, da v naši anonimni anketi izrazite (ne)zadovoljstvo nad razvojem in kvaliteto življenja v vaši občini.

Anketo, ki vam ne  bo vzela več kot 3 minute časa, lahko izpolnite tukaj:
Create your own user feedback survey

R. Č.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X