Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Žalosten konec slatinske Palčkove hišice


Na slatinski Janini se je sesedla priljubljena Palčkova hišica, kar je nekatere meščane, ki se spominjajo njenih boljših časov razžalostilo.

palckove_hisice_nekocTako so zapisali na Facebook strani Rogaška Slatina nekoč:

Sesula se je Palčkova hišica na Janini. Verjetno se bo še katera. Medtem ko se prerekamo o novem bleščečem stolpu, se nam pred očmi podirajo zgodovinski biseri. Ja pa kaj, boste rekli nekateri. Palčkove hišice, pač ene utice tam po okoliških bregih, podrte razžagat z motorko in skurit, kajne?

Morda postavit kakšne plehnate…. Najlažja rešitev…. Palčkove hišice pa so nekoč sestavljale pokrito sprehajališče v Slatnskem parku, kot lahko vidimo na stari razglednici. Ko so sprehajališče odstranili, so odstranjene enote uporabili za “Palčkove hišice”.

Torej to niso kar eni kosi starega lesa po bregih, ampak so del Slatnske zgodovine! Da se tako strohnjene in nevzdrževane podirajo same od sebe, me pa izredno žalosti. Kdo je kriv? Ne vem! Ker živi bog ne ve več, kateri ljubi breg okoli Slatne je v čigavi lasti.

*foto: Romana Škrablin in RS nekoč

Za občane Rogaške Slatine: vabilo k sodelovanju v anketi o slatinskem stolpu Kristal

Stolp Kristal v Občini Rogaška Slatina še vedno buri duhove, o čemer smo pisali v nedavnem članku.. Na slatinskega župana letijo očitki, češ da v tako pomembnen projektu za občino, ki bo navsezadnje slatinske davkoplačevalce predvidoma lahko stal 2,1 milijona evrov, ni v večji meri vključil občanov.

Zato vam možnost, da se o stolpu in z njim povezanih vprašanjih izjasnite, dajemo mi. Vabimo vas k sodelovanju v spodnji anonimni anketi o tem in še nekaterih drugih temah, povezanih z Rogaško Slatino. Rezultate ankete bomo na Kozjansko.info objavili v naslednjih dneh.

Create your own user feedback survey
B.S.