Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Volitve v Republiki Sloveniji v Evropski parlament v Knjižnici Šentjur


Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je danes v Knjižnici Šentjur na ogled postavila gostujočo razstavo slovenskih volitev v Evropski parlament.

Pregledna razstava se odziva na prioriteto Evropske komisije o informiranju državljanov o prihajajočih Evropskih volitvah leta 2019.

Na podlagi dosedanje podpovprečne volilne udeležbe v Sloveniji, je razvidna potreba po vsebinah, ki spodbujajo in informirajo o pomembnosti aktivne participacije državljanov na vseh ravneh.

Razstava je vsebinsko razdeljena v dva sklopa. V prvem sklopu je predstavljen Evropski parlament, volilni sistem, politične skupine ter pristojnosti Evropskega parlamenta, ki si jih kot sozakonodajalec deli s Svetom Evropske unije. V drugem vsebinskem sklopu so predstavljeni statistični podatki volitev v Republiki Sloveniji v Evropski parlament leta 2004, 2009 in 2014 ter izvoljeni poslanci in poslanke za omenjena mandatna obdobja. Vsebinsko pa se drugi sklop zaključi z velikim vprašajem, ki nam bo odgovore podal šele prihodnjega maja.

V knjižnici Šentjur bo razstava gostovala do 3. oktobra.

evropski-parlament-razstava-1
foto: MCC Celje