Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem dobili dvanajstega zmagovalca


tenis-kozje
Najboljša četverica

Tenis klub Kozje je v nedeljo, 23. septembra pripravil tradicionalno, letos že 27. Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu. Turnir z verjetno najdaljšo tradicijo v bližnji okolici, organizirajo neprekinjeno že od leta 1992.

op-kozjega-zmagovalec-kristjan-med-igro
Zmagovalec Kristjan Golob

V zadnjih letih imajo sicer nekaj težav z vremenom in tudi letos so ga morali prestaviti, v drugem poskusu pa jim ga je le uspelo izpeljati. Turnirja se je udeležilo šestnajst tekmovalcev. Poleg domačinov so se turnirja udeležili še igralci iz Brestanice, Sevnice, Artič ter Ponikve.

V polfinale so se uvrstili domačin Blaž Hartl, Kristjan Golob iz Brestanice, Primož Gajšek iz Artič in Damir Škerl iz Sevnice. Kristjan Golob, ki se je turnirja v Kozjem udeležil prvič, je v prvem polfinalu izločil enajstkratnega zmagovalca odprtega prvenstva, Blaža Hartla. V drugem polfinalu sta se pomerila dolgoletna sotekmovalca v različnih športnih panogah z loparji, Primož Gajšek in Damir Škerl. Uspešnejši je bil Primož, ki se je tako uvrstil v svoje drugo finale v Kozjem. Pred petimi leti, ko je v Kozjem nastopil prvič, je na turnirju zmagal, tokrat pa je moral v finalu priznati premoč Kristjanu Golobu, ki je tako postal dvanajsti različni zmagovalec Odprtega prvenstva Kozjega. V tekmi za tretje mesto sta se pomerila Damir Škerl in Blaž Hartl. Damir, ki v Veteranski Sotelski teniški ligi zastopa barve Tenis kluba Kozje, je sploh prvič premagal Blaža in tako obranil tretje mesto iz lanskega prvenstva, Blaž pa je ob enajstih zmagah, dveh drugih in treh tretjih mestih, turnir prvič končal kot četrti.

R.G., foto: Lan Gradišek