Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarska boksarja nastopila v Banja Luki


V soboto sta se člana Boks klub Legionar iz Šmarja pri Jelšah udeležila tekme prvega kola lige Republike srbske v Banja Luki. 

boks_banja_luka_september_2018_boksarjaV Bosno in Hercegovina sta se odpravila mladinec Gal Šepic, ki je sodeloval v kategoriji do 69 kg, in član Fran Firer (do 81 kg), ki je v ring stopil prvič po enoletnem premoru zaradi poškodbe ramena.

Čeprav je Šepic še mladinec, je boksal proti članu Stefanu Markoviću iz BK Slavia 1961 iz Banja Luke. Bil je povsem enakovreden izkušenemu boksarju, ki ima preko 100 dvobojev in je eden boljših boksarjev v regiji. Gal je stopil v ring in pokazal željo za zmago ter boksal agresivno od prve do zadnje minute. Izkušen nasprotnik se je izogibal odprti borbi tudi z nedovoljenim sklanjanjem glave. Gal je pokazal velik napredek od zadnjega dvoboja v vseh elementih boksa, prikazal je pravo mero agresije ki mu je prej nekoliko manjkala. Klub temu, da je bil Gal boljši in bolj aktiven ter pokazal bolj čist boks, se je dvoboj končal neodločeno.

Firer je boksal s članom Radenkom Tomićem  iz BK Radnik Bijeljina, s katerim se je že srečal pred dvema letoma v Sarajevu. Dvoboj je potekal zelo taktično, nasprotnik pa se je izmikal borbi. Firer je poskušal z distance prisiliti nasprotnika v napake in ga je kasneje poskušal zadeti s serijami. Na kocu so sodniki prisodili zmago Bosancu.

Šmarsko delegacija se je udeležila tudi sprejema pri županu mesta Banja Luka. Med gosti sta bila tudi Ante Josipović, olimpijski prvak iz leta 1984 v Los Angelesu in Tadija Kačar, olimpijski podprvak iz leta 1976 v Montrealu. Slednji bo tudi gost na prireditvi 22. septembra v Rogaški Slatini, kamor bo pripeljal vsaj dva svoja boksarja.

*slika je simbolična

cuki_klik