Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan odprtih vrat Ljudske univerze Šentjur: spoznajte njihovo poslanstvo (foto, video)


Ljudska univerza Šentjur je v torek dopoldne na Mestnem trgu poskrbela za pestro dogajanje. V okviru dneva odprtih vrat Združenja ljudskih univerz v Sloveniji, je tudi šentjurska univerza svoje aktivnosti popeljala kar v osrčje mesta. Tam je Univerza za tretje življenjsko obdobje izvajala svoje dejavnosti in jih približala širši publiki.

Citre, joga in kaligrafija na Mestnem trgu Šentjur

Ljudska univerza Šentjur je mimoidočim predstavila svoje delovanje preko različnih aktivnosti. Po šentjurskih ulicah so odmevale nežne melodije izpod citer, za katere je poskrbela skupina citrarjev, prav tako pa je pod okriljem Klavdije Simler potekal kaligrafski krožek, kjer so se obiskovalci lahko seznanili z abstraktnim oblikovanjem pisave. Zdenka Vrečko je vodila jogo za starejše, poskrbljeno pa je bilo tudi za jedačo in pijačo. Gre za novosti, ki jih je Ljudska univerza Šentjur želela prikazati na Mestnem trgu in s tem pritegniti čim več mimoidočih k pestri paleti aktivnosti.

Kaligrafinje so s svojim delom začele prejšnje študijsko leto.
Kaligrafinje so s svojim delom začele prejšnje študijsko leto.
Joga za starejše
Joga za starejše

Poleg novih aktivnosti izvajajo tudi širše programe za zaposlene in brezposelne, ki se lahko kalijo v tečaju računalniške pismenosti. Ljudska univerza Šentjur vodi tudi projekt za zaprte osebe in vabi na vpis v jezikovne tečaje, kjer se lahko prijavljeni učijo angleščine, francoščine, španščine, italijanščine, ruščine in nemščine.

Evropske raziskave kažejo, da kompetence zaposlenih nad 45 let upadajo, zaradi česar se na Ljudski univerzi Šentjur tudi aktivno zavzemajo za izobraževanje in vseživljenjsko učenje. Tako pod svoje okrilje vabijo predvsem starejše, upokojence in ostale ranljive ciljne skupine, da bodo pripravljene na vse življenjske izzive.

Ljudska univerza bo sicer 4. oktobra poskrbela za uvodno srečanje v okviru novega študijskega leta, ki ga bo popestril kantavtor Adi Smolar. Po srečanju se bodo obiskovalci lahko vpisali v njihove študijske programe in pridobili informacije o njih.

Več o delovanju Ljudske univerze Šentjur in o dnevu odprtih vrat nam je zaupala Alenka Testaniere, vodja univerze.

Prav tako pa vas vabimo k ogledu fotogalerije, kjer si lahko ogledate torkovo dogajanje.