Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

42 maratonov v 42 dneh tudi v naših krajih


V teh dneh se po različnih lokacijah v državi odvija projekt 42 maratonov v 42 dneh. Tekač Bogomir Dolenc bo namreč v tem času skušal sam odteči prav toliko maratonov dolžine 42 kilometrov. 

S svojo akcijo želi tekač, ki meni, da je mogoč tudi takšen podvig, zbirati sredstva za ustanovo Mali vitez.

S poslanim SMS sporočilom na številko 1919 in geslom VITEZ ali VITEZ5 donirate ustanovi Mali vitez 1 EUR ali 5 EUR ter s tem pomagate malim vitezom.

maraton_podcetrtek_avgust_2018_tekaciceMoto “gibanje za male viteze” je postalo moto projekta zaradi same vzpodbude malih vitezov v gibanje, v okolje življenja in tudi vseh ostalih – starejših, mladih, športnikov, nešportnikov, delovno aktivnih občanov, v gibanje, da nekaj z rekreacijo/gibanjem naredijo zase.

V vseh krajih, kjer je oz. še bo tekel, pripravljajo tekaške dogodke, h katerim se lahko priključijo tudi občani.

Projekt so podprle vse pomembne organizacije in institucije v Sloveniji: Športna unija Slovenije, Atletska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije, Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer kot ambasadorka projekta in predsednik države, sicer zavzet tekač.

maraton_podcetrtek_avgust_2018_misja_bostjanVse skupaj se je začelo pred tednom dni v Velenju. Na našem območju je Dolenc tekel 30. avgusta v Podčetrtku, kjer je bil 6. maraton, v prihodnje pa se bo predvidoma še zglasil v teh krajih:

33. bo 26. septembra v Šentjurju,

38. bo 1. oktobra v Rogaški Slatini.

Zadnji bo na vrsti 5. oktobra na trasi Trojane-Velenje.

*na sliki so prizori iz Podčetrtka oz. Term Olimia