Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik Marijinega vnebovzetja v Olimju 2018 (foto, video)


Na praznik Marijinega vnebovzetja so romarji od blizu in daleč priromali k Olimski materi Mariji, kjer je slovesnost ob prazniku, ob somaševanju patrov in duhovnikov, vodil upokojeni nadškof Marijan Turnšek.

masa1

Že pred deveto uro zjutraj so se v Olimju začeli zbirati prvi romarji, ki so najprej z Najsvetejšim in kipom Marije Spremljevalke prisostvovali procesiji čez vas Olimje, ki so jo obogatila različna društva ter pevci domačega cerkvenega pevskega zbora in Godba na pihala s Svetine nad Štorami, nato pa so se udeležili svete maše. Ob somaševanju patra Ernesta, župnika Franca Straška, naddekana Andreja Grobelnika in dekana Jožefa Rogača, je mašo daroval nadškof Marjan Turnšek, katerega pridigi lahko prisluhnete v videu.

Po končani sveti maši se je maševalcu v imenu patrov in Župnijskega pastoralnega sveta zahvalila Marijana Gradišek, pater Ernest Benko pa se je zahvalil vsem, ki so se prišli poklonit Materi Mariji ter zbrane povabil, da se pred cerkvijo ob pogostitvi domačih vernikov še nekaj časa zadržijo in s tem še dodatno pokažejo spoštovanje Olimski materi Mariji.

Fotografije pa v fotogaleriji:

K. C.