Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 20. 8. 2018


TOREK, 14. 8. 2018

Z OKC smo bili obveščeni o prometni nezgodi na Pečici. Pri ogledu kraja prometne nezgode je bilo ugotovljeno, da je voznik hrvaškega tovornega vozila s priklopnim vozilom v ostem ovinku s priklopnikom zapeljal na nasprotni pas po katerem je pravilno pripeljal voznik nemškega os. avt., v katerega je trčil. Vozniku tovrnega vozila je bil izdan plačilni nalog.

SREDA, 15. 8. 2018

Poklical je občan iz Babne Reke in naznanil, da se je pri njem zglasil kupec za žival, ki jo je prodajal. Ker se nista mogla sporazumeti glede posla, ga je kupec pričel zmerjati in mu groziti. Nato se je odpeljal. Policisti so kupca izsledili in bo zoper njega zaradi kršitve javnega reda sledil postopek pri prekrškovnem organu.

ČETRTEK, 16. 8. 2018

Tega dne smo bili obveščeni od občanke iz Polžanske Gorce, da ji mož grozi, jo zmerja in žali. Policisti na kraju so ugotovili, da je prišel domov vinjen mož, ki se je z ženo spr in jo žalil ter s tečajev odstranil vrata, za katera se nista mogla dogovoriti, ali bodo odprta. Zaradi kršitve javnega reda bo zoper kršitelja sledil postopek pri prekrškovnem organu.

SOBOTA, 18. 8. 2018

Občanka je na OKC naznanila, da jo na njenem naslovu v Zagorju napada svak. Policisti so na kraju ugotovili, da je svak prišel do naznaniteljice, s katero se je sprl zaradi nerešenih sporov glede nepremičnin, pri tem ji je zagrozil, da ji bo zavil vrat in jo zmerjal. Zaradi kršitve javnega reda zoper svaka sledil postopek pri prekrškovnem organu.

V preteklem tednu smo pri kontroli cestnega prometa ugotovili več voznikov, ki  so motorna vozila v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola. Od tega je trem voznikom preizkus z alkotestom pokazal nad 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tem je bilo vozniško dovoljenje odvzeto na kraju in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče.

Prav tako so policisti ustavili tri voznike osebnih vozil, ki so imeli pripeta priklopna vozila, za vožnjo katerih pa niso imeli ustreznih vozniških dovoljenj. Vozila so jim bila zasežena in odpeljana v hrambo, zoper voznike sledijo obdolžilni predlogi na sodišče.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II