Poročilo Policijske postaje Šentjur: 28. 8. 2018 (grozil je tašči, ustrezal je tiralici, …)

28. 8. 2018 17:24

Grozil ji je

Dne 22. avgusta smo sprejeli obvestilo prijaviteljice, ki je povedala, da jo je poklical zet in ji zagrozil, da jo pride ubit. Ugotovljeno je bilo, da gre za osebo s psihičnimi težavami. Policisti so zbrali obvestila od prijaviteljice in sledi poročilo oz. kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Prisilna hospitalizacija

23. avgusta so policisti PP Šentjur nudili asistenco zdravstvenemu osebju zaradi prisilne hospitalizacije osebe z duševnimi težavami, ki je bila odpeljana v psihiatrično bolnišnico Vojnik.

Povozil divjad

Policisti so 24. avgusta obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi in odstopili od ogleda kraja prometne nesreče. Udeležencu prometne nesreče so izdali obvestilo, da lahko uveljavlja škodo na zavarovalnici.

Prometna nesreča II. kategorije

Policisti PP Šentjur so 25. avgusta obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, ki se je zgodila na relaciji Šentjur – Šentrupert in vozniku izdali plačilni nalog zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo.

Prijetje osebe po tiralici

Policisti so 26. avgusta legitimirali in prijeli osebo zoper katero je bila izdana tiralica in ga na tej podlagi odpeljali na prestajanje zaporne kazniv v zapore Maribor.

Prepir in lahka telesna poškodba

27. avgusta so policisti imeli v postopku voznika mopeda, ki je vozil pod vplivom alkohola in mu je bil zato izdan plačilni nalog.

Varno na prvi šolski dan

Starši!

Te in prihodnje dni čim več časa namenite prometnovarnostni vzgoji svojih otrok. Seznanite jih z nekaterimi osnovnimi prometnimi pravili (pomen barv na semaforju, možne nevarnosti na šolski poti …). Preverite, kaj vaši otroci znajo in zmorejo, ne le na šolski poti, ampak tudi na sprehodu, na kolesu ali v avtomobilu. Pri tem ne pozabite, da z lastnim ravnanjem dajete zgled svojim otrokom! Pomislite, kako sami prečkate cesto, ali uporabljate varnostne pasove, kako parkirate, ali vpričo svojih otrok telefonirate med vožnjo? Pri prevozu otroke dosledno zavarujte z varnostnimi pasovi oziroma jih prevažajte zavarovane v ustreznih sedežih, primernih otrokovi starosti in telesni teži. Tudi sami se vedno pripnite! Poskrbite, da bodo otroci v avto vstopali in iz avta izstopali na tisti strani, ki je obrnjena stran od drugih vozil in prometa. Nevarno je tudi vsako prerivanje otrok ob avtu! Mlajšega otroka starši iz vozila vzemite sami.

Vozniki!

Kot udeleženci v prometu bodite na otroke in njihovo nepredvidljivost še posebej pozorni! Temu prilagodite tudi način svoje vožnje. V bližini šolskih poti zmanjšajte hitrost vožnje. Vozite še posebej previdno, počasi in na zadostni varnostni razdalji. Še posebej bodite pozorni v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se morda igrajo otroci (npr. na ulicah, na parkiriščih …). Pešcem odstopite prednost, da bodo lahko varno prečkali cesto. Parkirati morate pravilno, saj z nepravilno ustavitvijo ali parkiranjem lahko ne samo ovirate, temveč otroke in druge pešce tudi ogrožate. Izogibajte se uporabi mobilnega telefona med vožnjo, ki nevarno preusmerja pozornost s ceste in dogajanja v prometu.

Bojan Šipek, pomočnik komandirja policijske postaje, policijski inšpektor specialist III

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X