Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob Ipavčevi hiši bo zrasel paviljon


Za najprestižnejšo lokacijo v Šentjurju velja protokolarni občinski objekt v Zgornjem trgu, kjer je v Ipavčevi hiši urejena muzejska zbirka, ob priljubljenem zunanjem prireditvenem prostoru pa je lokacija znana tudi po poročni dvorani.

paviljon_ipavceva_hisa_podpis_2018V jeseni se v atrijskem delu obeta novost, saj bodo uredili paviljon za manjše protokolarne dogodke. Konjiško podjetje GMI bo projekt izvedlo za 188 tisočakov, Občina Šentjur pa je 50 tisočakov pridobila na pozivu Lokalne akcijske skupine Od Pohorja do Bohorja.

Na vrtu je zasnovana krožna pot, z dostopnimi stopnicami, potjo do paviljona, kjer se odvija glavni dogodek in stopnicami nazaj do amfiteatra. Osrednji prostor predstavlja paviljon, ki je sestavljen iz kamnitih portalov, pokritih s steklom. V paviljonu bodo omogočeni protokolarnih obredi, uradniški sprejemi, podpisi listin in poroke. Ob poti bodo nameščeni različni kotički, kubusi, namenjeni druženju, posedanju in fotografiranju. Vrt bo zagrajen z leseno ograjo, ki bo delovala kot zastor ali kulisa za fotografiranje. Preostale zelene površine bodo smiselno zasajene z atraktivnimi cvetočimi grmovnicami. Nova ureditev predvsem omogoča, da se celotni protokolarni obred lahko izvede na prostem, na vrtu pod paviljonom, z možnostjo fotografiranja, strežbe in dovolj prostora za druženje. Urejena bo dvižna ploščad za invalide. Hkrati bo dostop do vrta Ipavčeve hiše in prireditvenega prostora urejen s krožno potjo. S tem želi občina povečati atraktivnost lokacije in odprli nove možnosti izvedbe različnih dogodkov.

Ureditev paviljona sodi v sklop 110. obletnice smrti skladateljev Gustava in Benjamina Ipavca.

*foto: Občina Šentjur