Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju v obnovi več odsekov cest. V načrtu že krožišča, kolesarske steze in dodatne modernizacije


V Šentjur sta na delovni obisk prišla vodja sektorja za investicije Tomaž Willenpart in skrbnik projektov Jure Pejanovič iz Direkcije RS za infrastrukturo.

Namen obiska je bil pregled napredovanja investicij v državno cestno infrastrukturo, ki sta ga opravila skupaj s šentjurskim županom mag. Markom Diacijem in občinskimi strokovnimi službami.

vozisce-v-gradnji-cesta-planina-sevnicaNa odsekih državnih cest po Občini Šentjur je te dni zelo pestro, saj gradbeni stroji brnijo na več odsekih. Prav tako so aktivni dogovori za nekatere naslednje investicije, ki jih občina pripravlja skupaj z direkcijo.

Willenpart in Pejanovič sta tako lahko včeraj spremljala asfaltiranje novega mostu čez Voglajno (pri Zikošek) v smeri Šentjur – Planina. Obsežen projekt se zaradi precejšnje logistične kompleksnosti izvaja že leto dni, zgraditi je bilo namreč potrebno nadomestni most, ustrezno preusmeriti promet, sedaj pa se vršijo še končni konstrukcijski posegi v celotno vozišče.

Cesta Loke – Ledinščica je bila uspešno zaključena in nedavno tudi uradno odprta. Precej zahtevna so dela na odseku Planina – Sevnica. Pričela se je še težko pričakovana gradnja pločnika Stopče – Grobelno, za kar se je občina dogovorila že ob izgradnji nadvoza Grobelno.

Omenjeni projekti so plod dobrega sodelovanja med Občino Šentjur in direkcijo, pri čemer so že narejeni načrti za nadaljnje investicije.

zahtevna-gradnja-ceste-planina-sevnicaV načrtu krožišča, kolesarske steze in dodatne modernizacije

Župan mag. Marko Diaci je ob robu delovnega srečanja izpostavil nekaj aktualnosti, in sicer je bila za projekt navezovalne ceste Dramlje – Šentjur v juniju dopolnjena zahteva komisije za pregled in oceno investicijske dokumentacije in čaka na ponovno obravnavo na komisiji.

Za odsek Dole – Ponikva je v teku parcelacija zemljišč, gre za cca. 4 kilometre dolg odsek. Sklenjen je bil dogovor za postopek glede izgradnje krožišč pri Ipavčevem kulturnem centru Šentjur in pri Resevni ter za ureditev prometa pri Športnem parku Šentjur. Krožišče pri Resevni je že v fazi priprave za recenzijo projekta. Vso projektno dokumentacijo je pripravila Občina Šentjur. Za krožišče pri Aspari je bil julija podpisan sporazum o sofinanciranju projekta s strani države, že v naslednjem mesecu pa bi bil lahko bil objavljen že razpis za izvajalca del.

Sklenjen je bil tudi dogovor za realizacijo podpisanega sporazuma za sofinanciranje navezovalne ceste Zelence – Bohorč/Prapretno, ki je trenutno močno prometno obremenjena zaradi izgradnje ceste Planina – Sevnica.

Kot je še dodal Diaci, se občina trudi, da bi v Nacionalni načrt razvojnih programov uvrstila še modernizacijo manjkajočega dela ceste Dramlje – Kartuzija ter Črnolica – Gorica pri Slivnici, s čimer bi zagotovili večjo pretočnost prometa in varnost tudi ob teh krajih.

V pripravi je tudi projektna dokumentacija za kolesarske poti Celje – Štore – Šentjur in Šentjur – Šmarje, za kar je občina zagotovila evropska sredstva v okviru Dogovora za razvoj regij.

sentjur-kolaz-ceste-1

 

foto: Občina Šentjur