Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

1. Festival družine in kulinarike v Šmarju pri Jelšah (foto, video)


Po Festivalu družin, ki ga že vrsto let pripravlja družinski zavod Iskreni, in je pred leti gostoval tudi v Podčetrtku, je Slovenija dobila še Festival družine in kulinarike. Tega je premierno pripravil Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, ki prav ta čas praznuje 1. obletnico delovanja.

festival-druzine3Medtem ko so se očetje in mamice krepčali z lokalnimi in globalnimi kulinaričnimi dobrotami, so se otroci zabavali s čarodejem, skakanjem po napihnjenem gradu, metanjem žoge v tarčo, lokostrelstvom in še čem.

Zavod za turizem, šport in mladino je v letu dni, kolikor obstaja, prinesel nekaj dodatne dinamike v šmarsko dogajanje, pri čemer se ljudje še navajajo, da so raznovrstne zanimive prireditve, za katere so sicer morali obiskovati sosednje kraje, zdaj na voljo tudi na domačem pragu.

Direktorica Melita Bevc se s svojo ekipo še štirih ljudi nedvomno trudi in to je bilo videti tudi včeraj, ko se je na razmeroma vroč dan, kljub nevihtni napovedi na šmarski ploščadi zbralo lepo število predvsem mladih družin.

Otrokom ob številnih pripravljenih aktivnostih nedvomno ni bilo dolgčas, za starše pa je bilo poskrbljeno na način, kot ga imajo najraje – s hrano, pijačo in (narodno)zabavno plesno muziko. Vse skupaj je v celoto povezoval domačin, ki smo ga ob tovrstnih prireditvah v domačih krajih že kar navajeni – vedno izvirni komik Aleš Novak.

festival-druzine-2Na dogodku je bilo zaslediti tudi šmarskega župana Stanka Šketa, ki na Aleševo vprašanje zbranim še vedno ni želel zaupati ali ga bomo sredi novembra imeli možnost obkrožiti na glasovnicah, kot bomo to lahko storili za Davida Stupico in Matijo Čakša.

A to prijetno poletno popoldne je vseeno bilo namenjeno bolj sproščenim temam in lahkotnejšim debatam med zbranimi Šmarčani.

Nekaj utrinkov dogajanja smo ujeli v spodnji fotogaleriji, v video posnetku pa nam je Melita Bevc pojasnila, kaj so v novem šmarskem zavodu v letu dni naredili in kaj načrtujejo za naslednje mesece.

In še fotogalerija:

R. Č.