Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Virštanjska noč 2018 (foto, video)


Tradicionalno, že 22. Virštanjsko noč so letos na Virštanju ponovno obogatili s tekmovanjem v kuhanju tradicionalne štajerske kisle juhe, kulturnim glasbenim programom, v sklopu prireditve so pripravili še praznik KS Virštanj, kjer so dvema zaslužnima krajanoma podelili priznanja, pripravili pa so tudi športne igre. 

virstanj1

 Virštanjska noč ima že dolgo tradicijo, saj se je letos na Virštanju odvijala že dvaindvajsetič, v sklopu te prireditve pa so ponovno pripravili tudi praznovanje Krajevne skupnosti Virštanj. Prireditev se je začela s tekmovanjem v kuhanju kisle juhe, v tekmovanju pa se je pomerilo šest ekip. Ekipa Društva Kmetic Ajda Bistrica ob Sotli, Društvo Izviri Dobrina, Društvo Harmonija Globoko, Društvo za ohranitev starih običajev Lastnič, Društvo upokojencev Podčetrtek in Društvo kmetic Ajda Šmarje pri Jelšah, z budnim očesom pa so jih ocenjevali župan občine Podčetrtek Peter Misja, Marija Merljak ter Martin Guček. Člani ocenjevalne komisije so imeli glede na izvrstnost vseh kislih juh zelo težko nalogo, na koncu pa so prišli do zaključka, da je najboljšo kislo juho skuhala ekipa Društva kmetic Ajda Šmarje pri Jelšah.

virstanj3V času tekmovanja so organizatorji TKD Virštanj, KS Virštanj in Gostišče Banovina poskrbeli za kulturni program, katerega sta povezovala Polonca Jazbinšek in Klobasekov Pepi, sooblikovali pa so ga člani vokalne skupine Pozna trgatev, Kozjanski lumpi, Mažoretni klub Pet elementov, ŠK Virštanj pa je pripravil športne igre.

Ob pozdravih predsednice TKD Virštanj Martine Omerzel, župana Občine Podčetrtek Petra Misja in predsednice KS Virštanj Nade Kodrin, so v sklopu praznovanja Krajevne skupnosti Virštanj podelili priznanji zaslužnima krajanoma, prejemnika le teh pa sta bila Slavko Kostanjšek in Dragica Bah.

Organizatorji so ob koncu kulturnega programa in tekmovanja pripravili zabavo z Akordi, ponovno pa so poskrbeli za cocktail bar s svetovnim prvakom v mešanju Alešem Ogrinom.

Nekaj utrinkov v videu in fotogaleriji.

Še fotogalerija:

K. C.