Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kljub ustavitvi projekta Razgledni stolp Kristal nasprotniki še vedno nezadovoljni: “Ni prav, da se vse skupaj pomete pod preprogo”


Razglednega stolpa Kristal, ki je minulo obdobje buril duhove v Rogaški Slatini, ne bo, so prejšnji teden odločili slatinski občinski svetniki na predlog Občine Rogaška Slatina. Kot razlog so navedli prevelika tveganja za izvedbo (smernice Zavoda za varstvo kulturne dediščine) ter v tem kontekstu bremenitev občinskega proračuna.

A najglasnejšega kritika projekta, Slatinčana Gorazda Bertalaniča, kljub ustavitvi projekta niso prepričali.

Na Kozjansko.info se je obrnil z drugim javnim pismom, v katerem občini očita neodzivnost na vprašanja občanov in medijev glede projekta ter da je stolp načrtovala brez vsakršnih predhodnih neodvisnih strokovnih študij.

Dejstvo, da 106-metrskega razglednega stolpa Kristal, ki naj bi stal na območju stare glasbene šole v centru mesta, ne bo, ni utišalo najglasnejšega kritika občinske uprave glede tega projekta, Gorazda Bertalaniča. Ta je že v prvem pismu, ki smo ga prejeli v naše uredništvo, predstavil argumente in razloge, zakaj je po njegovem gradnja stolpa nesmiselna, projekt pa da je vsebinsko prazen in slabo, površno, zavajajoče ter pomanjkljivo pripravljen.

Bertalanič sedaj z novim javnim pismom razkriva še nekatere podrobnosti ter na občinske oblasti naslavlja nove očitke glede postopanja okrog omenjenega projekta. Med drugim, da se je občina izmikala odgovarjanja na vprašanja občanov glede stolpa, da pred predstavitvijo projekta niso bile naročene oz. izdelane nikakršne neodvisne strokovne študije, da je občina kljub izraženim dvomom v projekt pred mesecem dni vseeno kupila zemljišče v neposredni bližini načrtovanega stolpa, sedaj pa to isto zemljišče že prodaja naprej, itd…

“Nikakor nebi bilo prav, da se sedaj vse skupaj tiho pomete pod preprogo,” Bertalanič med drugim pravi v pismu, ki si ga lahko v celoti preberete tukaj.