Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 4. 7. 2018 (pomor ovc, veliko število vinjenih voznikov)


POMOR OVC

Na PP Rogaška Slatina je poklical občan in naznanil, da so mu preko noči pomorili več ovc. Na kraju so policisti ugotovili, da so psi preko noči pokončali 8 odraslih ovc in 2 mladiča, 2 ovci pa so ranili. V primeru izsleditve lastnikov psov sledi ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

Naj vas ob tem opozorimo na določene pojme iz Zakonu o zaščiti živali, kjer je navedeno, da mora skrbnik živali z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici.

Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. Skrbniki živali in prevozniki živali morajo zagotoviti fizično varstvo nevarnih živali.

Skrbniki nevarnih psov morajo zagotoviti fizično varstvo psov na enega izmed naslednjih načinov:

  • da so psi na povodcu in opremljeni z nagobčnikom,
  • da so zaprti v pesjaku ali objektu,
  • da so v ograjenem prostoru z ograjo, visoko najmanj 1,8 m, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom.

Nevarnega psa ni dovoljeno zaupati v vodenje osebam, ki so mlajše od 16 let.

UGOTOVLJENIH VEČ KRŠITEV VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti PP Rogaška Slatina v zadnjem času ponovno ugotavljamo večje število voznikov pod vplivom alkohola. Tako je bilo v zadnjem tednu kar 7 voznikov pod vplivom alkohola.

Policisti zato napovedujejo poostren nadzor prometa ter obenem opozarjajo, da morajo imeti tudi kolesarji in vozniki mopedov do 25km/h v času vožnje 0,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

rokovo-poletje-2018-klik