Neurje z močnim vetrom in točo na našem območju (dopolnjeno)

5. 7. 2018 21:21

toca_julij_2018Četrtkov večer na Kozjanskem je minil v znamenju neurja, ki je naše kraje zajelo okoli 19. ure. 

Iz različnih krajev poročajo o vetrolomu, prav tako pa je v kratkem času zapadlo kar nekaj padavin.

Bralka iz okolice Šmarja pri Jelšah nam je sporočila, da je najprej hud veter odkril kritino hiše, zlomil ogromno deblo na drevesu, nakar je začela padati še toča. Po pregledu poljščin so ugotovili, da jim je poškodovala večino pridelkov, med njimi koruzo, vse povrtnine, vinograde in sadno drevje.

Ob 19.10 je občino Šentjur zajelo neurje z močnim nalivom in vetrom. Gasilci PGD Planina pri Sevnici, so v Prapretnem iz kletnih prostorov stanovanjske hiše in iz industrijskega objekta izčrpali meteorno vodo. Prav tako so posredovali zaradi močnega vetra v Tajhtah kjer so zaščitili odkrito streho stanovanjske hiše s folijo, v Planinski vasi pokrili streho s kritino ter v Visočah, kjer je veter prestavil leseni del hleva, podprli leseno konstrukcijo s stebri ter odmaknili kmetijske stroje na varno. Gasilci PGD Šentjur so posredovali v Kamenem in na Cesti Valentina Orožna, kjer so pokrili odkriti stanovanjski hiši ter v bližini naslova Na Lipico so razžagali in odstranili drevo, ki se je podrlo na pešpot in kolesarsko stezo.

Ob 19.27 se je na cesti Loka pri Žusmu proti Spodnjim Tinskem podrlo drevo. Gasilci PGD Loka pri Žusmu so drevo podrli, razžagali in ga odstranili s cestišča.

Ob 19.39 je občino Šmarje pri Jelšah zajelo močno neurje z nalivom in vetrom. Gasilci PGD Sladka Gora so posredovali v Polžanski vasi, kjer so črpali meteorno vodo iz dveh stanovanjskih objektov in dveh silosov ter očistili dvorišča in odtoke. Posredovali so še gasilci PGD Šmarje pri Jelšah, Šentvid pri Grobelnem in Sveti Štefan, ki so nudili pomoč občanom pri prekrivanju streh in odstranjevanju podrtih dreves.

neurje123

*foto: Lina Vreže

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X