Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalni županov sprejem najboljših učencev v Šmarju pri Jelšah


Včeraj je v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah potekal tradicionalni sprejem najboljših učencev v šolskem letu 2017/2018, prav tako pa so bile predstavljene najboljše raziskovalne naloge.

Sprejema so se udeležili učenci OŠ Šmarje pri Jelšah, III. OŠ Rogaška Slatina in Glasbene šole Rogaška Slatina.

podelitev_raziskovalne-14Prireditev se je pričela s predstavitvijo štirih nagrajenih raziskovalnih nalog:

  • raziskovalna naloga s področja biologije z naslovom VPLIV RAZLIČNIH DEJAVNIKOV NA DELOVANJE ENCIMA AMILAZE IN RAZVOJ FOTO – AKSIALNE METODE (avtor: Domen Trontelj),
  • raziskovalna naloga s področja fizike z naslovom MERJENJE MASE ELEKTRONA (avtor: Tilen Šket),
  • raziskovalna naloga s področja turizma z naslovom TURIZEM V ŠMARJU PRI JELŠAH (avtorice: Manca Avsec, Amadeja Kos, Anamarija Petauer in Vehovar Živa)
  • raziskovalna naloga s področja zgodovine ŽIVLJENJE NEKOČ IN DANES (avtorici: Manca Avsec in Tina Šket)

Devetošolci so se s pomočjo šole in učiteljev zelo podrobno poglobili v raziskovane teme, kar je bilo razvidno pri sami prezentaciji na odru, kjer so učenci suvereno predstavili svoja dela.

podelitev_raziskovalne-18Kakor že leta poprej, se je tudi letos pokazalo, da so za dober uspeh učencev potrebni štirje enakovredni dejavniki: starši, učitelji, učenci in okolje v katerem delujejo. Če se eden izmed naštetih dejavnikov izgubi, se podre celoten sistem, ko pa sodelovanje teh štirih faktorjev uspeva, se to kaže na uspehu učencev. Odlično prepletanje teh štirih dejavnikov se je izkazalo tudi na včerajšnji podelitvi priznanj. Tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Stanko Šket je s ponosom izpostavil letošnjo veliko bero nagrad. Priznanja, pohvale in nagrade si je namreč, poleg avtorjev raziskovalnih nalog, prislužilo tudi veliko število ostalih učencev vseh starostnih skupin.

Ker mnoge od včeraj prisotnih v letošnjem letu čaka ena izmed večjih prelomnic v življenju, vpis v srednjo šolo, jim je župan namenil tudi nekaj vspodpudnih besed ter jim zaželel le najboljše. Prav tako se je vsem učencem zahvalil ravnatelj Osnovne šole Šmarje Mitja Šket.

Vabljeni k ogledu fotografij in videa včerajšnje prireditve:

V spodnji povezavi si lahko ogledate videoposnetek s prireditve:

Žiga Anderlič