Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentvidovo 2018 v znamenju odlične zabave in slastnega golaža (foto)


Krajevna skupnost in PGD Šentvid pri Grobelnem sta včeraj poskrbela za imenitno celodnevno dogajanje, ki je minilo v znamenju golaža in dobre zabave.

Šentvidovo je tradicionalno poskrbelo tudi za blagoslov traktorjev.
Šentvidovo je tradicionalno poskrbelo tudi za blagoslov traktorjev.

Šentvidovo 2018 je pritegnilo številne obiskovalce, ki so lahko v dopoldanskih urah začeli spremljati pripravo golaža. Gasilci so poskrbeli za številne zanimive spremljajoče aktivnosti, največ zanimanja pa je požel gasilski tovornjak z dvigalom.

Dodatno je popoldne potekal tudi blagoslov traktorjev, da se bodo lahko kmetje pogumno spopadli z delom.

Poleg tega, da so se številne krajevne skupnosti pomerile v pripravi najboljšega golaža, je v notranjosti gasilskega doma potekalo ocenjevanja kruha. Ogledali smo si lahko domače hlebčke lokalnih gospodinj, ki so navduševale s svojimi ročnimi spretnostmi.

Spodnje Selce poskrbele za najboljši golaž

Napočil je tudi trenutek za razglasitev najbolj slastnega golaža, ob čemer si je tretje mesto izboril Šentvid Merkš, drugouvrščeni golaž je pripadal Bodrišni vasi, najboljšega pa so pripravile Spodnje Selce. Ocenjevali so tudi najlepšo stojnico, za katero je poskrbela Bodrišna vas, najbolj domiselno stojnico pa so pričarale Spodnje Selce. Ob tej priložnosti sta nagrajencem čestitala tudi župan Stanko Šket in podžupan Davor Vrečko, ki sta tudi podelila nagrade.

Zabava pa se s tem še ni končala, saj je za glasbo skrbel ansambel Komet, veliko zanimanja pa je pritegnilo tudi večerno tekmovanje. Sami smo se udeležili dnevnega dogajanja in nekaj utrinkov za vas ujeli v spodnji fotogaleriji: