Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 19. 6. 2018 (grozil policistu, sporna dediščina)


TATVINA DENARNICE Z VSEBINO

11. 6. 2018 smo policisti v kraju Mestinje obravnavali tatvino denarnice z denarjem in dokumenti. V primeru izsleditve storilca bomo zoper njega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ZASEG VOZILA

12. 6. 2018 je patrulja v Šentvidu pri Grobelnem ustavila voznika tovornega vozila s priklopnikom. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da oseba vozi pod vplivom alkohola ter da ne poseduje ustrezne kategorije, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper njega je bil izpisan obdolžilni predlog.

PARTNERJA SE SPRLA IN FIZIČNO OBRAČUNALA

V noči dne 12. 6. 2018 smo bili obveščeni, da sta se doma besedno sprla in nato fizično obračunala partnerja, katera sta en drugemu povzročila lahke telesne poškodbe. V zvezi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe bomo pristojno tožilstvo obvestili z poročilom, medtem ko bo zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru, obema kršiteljema izdan plačilni nalog.

IZSILJEVANJE PREDNOST

V kraju Grobelno, pri odcepu za Završe, so policisti obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega vozila. Zaradi poškodb vozila so mu bile na kraju odvzete registrske tablice. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

GROZIL IN SE NEDOSTOJNO VEDEL DO POLICISTA

14. 6. 2018 v popoldanskem času je policist v naselju Kozje zbiral obvestila in dokaze v zvezi predhodne kršitve določil Zakona o zaščiti živali. Pri tem se je v njegovo bližino pripeljal kolesar, ki je pričel z rokama kriliti proti policistu ter mu groziti, da bo ubil policista, ki mu je zasegel vozilo. Ker se kljub ukazu policista ni umiril, je ta zoper njega uporabil prisilna sredstva, ga vklenil ter mu nato izpisal plačilni nalog.

TATVINA TORBICE Z VSEBINO

Dne 15. 6. 2018 so policisti v garažni hiši Term Olimia obravnavali tatvino torbice z vsebino, ki je bila izvršena iz odklenjenega vozila. Policisti storilca še iščemo in bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

PRI TEM PONOVNO OPOZARJAMO VSE OBČANE, DA SVOJA VOZILA ZAKLEPAJO, VREDNEJŠE PREDMETE PA NE PUŠČAJO NA VIDNEM MESTU.

SPOR ZARADI DELITVE PREMOŽENJA

Dne 17. 6. 2018, je prišlo zaradi delitve premoženja do spora med nečakom, stricem in bratrancem, pri čemer je eden od njih v roki sprej oz. solzilec ter drugega poškropil po predelu obraza. Nato mu je vzel dve motorni žagi, varilni aparat in kotno brusilko. Materialna škoda znaša okoli 2.000 eur. Zaradi opisanega bomo zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

D.R., PP Šmarje pri Jelšah