Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Šolskem centru Rogaška Slatina ob koncu šolskega leta podelili javne pohvale, priznanja in plakete (foto in video)


Zadnji ponedeljek pred poletnimi počitnicami je v Kulturnem centru Rogaška Slatina minil še posebej svečano. Ob koncu šolskega leta so najboljšim dijakom Šolskega centra Rogaška Slatina podelili javne pohvale, priznanja in plakete. Letošnji najdijak šole je Marko Tacer, prejemniki najvišjih priznanj pa so Patrik Tabak (športnik šole), Lana Dragovan, Jaka Turk in Tomaž Zorin (kulturniki šole).

Šolski center rogaška Slatina je v minulem letu doživel kar nekaj sprememb in novitet: novo knjižnico, čitalnico, garderobo v kletnih prostorih in steklarsko delavnico, profesorji pa so dobili tudi nove kabinete.

Aktualno šolsko leto je bilo posebno tudi zato, ker je Šolski center Rogaška Slatina obeležil 70. obletnico delovanja, ob čemer so pripravili svečano akademijo. Priredili so tudi številne druge dogodke, kot je zdaj že tradicionalni koncert dijaške skupnosti, izvedli so Pomladna sanjarjenja, na oder pa postavili še zadnje ponovitve muzikala Briljantina.

Podelili javne pohvala, priznanja in plakete

Rdeča nit dogodka je bila seveda posebna obeležitev dosežkov ŠCRS-ja in njegovih posameznikov. Najprej so podelili javne pohvale tistim, ki so prispevali k ugledu in prepoznavnosti naše šole (Grega Škorjanc, Katarina Fevžer, Zala Vipotnik, Simon Srebot (radio Glažovna), Manca Posilović (šolski spletni časopis + tišlerji), Borna Turner (pevski zbor), Jonatan Cencelj (šolska glasbena skupina) in Katja Brilej (kulinarični krožek).

dsc_6648

Naslednji na podelitvi so bili na vrsti raziskovalci: Saša Šramel in Maja Pirš, Žan Tomaž Šprajc, Aljaž Knez in Jan Hartl, Urša Čobec in Urša Podgoršek, Simon Srebot in Simon Šipec, ter Manca Posilović in Nikita Kokot. Priznanja so jim podelili mentorji in sicer profesorice Nataša Šafranko, Zdenka Petelinšek, Josipa Hrepevnik, Anita Pihlar in mag. Andreja Hartmana.

dsc_6669

Prvič v zgodovini šole so podelili nagrade MEPI – univerzalen, svetovno priznan mladinski program, ki mladim med 14. in 25. letom omogoča, da v svojem prostem času, v okviru neformalnega učenja, z aktivno udeležbo na različnih področjih, odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Nagrajenke so bile: Urša Podgoršek, Urša Čobec, Neja Drevljak in Ema Štih.

dsc_6689

Seveda pa so dijakinje in dijaki ŠCRS osvojili tudi številne regijske in državne nagrade. Na prireditvi so podelili le najvišja priznanja, priznanja, ki so jih dijaki osvojili na tekmovanjih na državni ravni. Prejemniki: Andrej Belcer, Sara Kaučič,  Simon Šipec, Ana Podpeskar, Maša Golob, Marko Tacer, Niki Kodrič, Laura Potisk in Vid Ogrizek.

dsc_6701

Za posebne dosežke na področju prepoznavnosti šole v širšem slovenskem ali mednarodnem prostoru v vseh letih šolanja so na prireditvi podelili bronaste plakete ŠCRS: Blažu Jančiču, Lori Šramel Čebular, Viktoriji Bosnar, Tjaši Recko, Anžetu Šucu, Vidu Ogrizku, Valentini Bek, Lari Tepeš, Luki Drofeniku, Niki Artič, Katji Stojnšek, Živi Novak, Nuši Bezjak in Izi Škufca.

dsc_6717

Srebrne plakete se podeljujejo za odličen uspeh v vseh letih šolanja. Prejeli so jih: Blaž Jančič, Ines Hlupič, Marko Tacer, Lara Tepeš, Nuša Bezjak in Katja Stojnšek.

dsc_6739

Športnik šole za leto 2017/2018 je Patrik Tabak, kulturniki šole pa: Jaka Turk, Lana Dragovan in Tomaž Zorin. Zadnji je na oder stopil najdijak šole in sicer si je naziv letos prislužil Marko Tacer.

dsc_6776

Svečani dogodek so glasbeno popestrili Luka Turk, Špela Došler in Zala Vipotnik ter mlade plesalke. Ob koncu je zbrane nagovorila in vsem zaželela lepe počitnice predsednica Dijaške skupnosti ŠCRS Nuša Bezjak.

O samem dogodku in pomenu je pred kamero spregovorila ravnateljica ŠCRS mag. Dubravka Berc Prah, ki je uvodoma zbrane nagovorila, jih pozdravila in med drugim očrtala zgodovinski pregled razvoja šole ter pomen le-tega. O pomenu zaključne prireditve je povedala naslednje:

Na vprašanje, po čem si bodo na ŠCRS najbolj zapomnili generacijo dijakov, ki s prihodnjim šolskim letom odhaja s šole, je Prahova odgovorila:

Ravnateljica dijakom, ki z letošnjim šolskim letom zaključujejo šolanje na ŠCRS:

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH