Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Končni izid glasovanja Kozjanskemu in Obsotelju odnesel poslanca


Z današnim dnem so znani končni izidi predčasnih parlamentarnih volitev, saj je Državna volilna komisija preštela tudi glasovnice, ki so po pošti prišle iz tujine.

Na takšen način je glasovalo 6829 volilnih upravičencev, tako da jih je na koncu glasovalo 901.512. Vseeno je prišlo do kar treh sprememb pri sestavi Državnega zbora.

Med kandidati, ki ne bodo v njegovi sestavi, čeprav je sprva kazalo tako je tudi Martin Mikolič, ki je za Novo Slovenijo kandidiral v šmarskem okraju. Namesto njega bo v spodnjem domu parlamenta Aleksander Reberšek z Vranskega (volilni okraj Žalec II), ki je po pošti sicer prejel tri (3) glasove iz tujine, kar je 13 manj od Mikoliča, a so se ostali glasovi porazdelili tako, da imata oba okraja z našega območja sedaj še štiri poslance. Iz šentjurskega okraja to ostajajo: Jelka Godec (SDS), Robert Polnar (DeSUS) in Lidija Ivanuša (SNS), iz šmarskega pa Zdravko Počivalšek (SMC).

Dolgoletni župan Rogatca bo tako še naprej lahko opravljal to funkcijo, kar počne od ustanovitve te občine.

Preberite, kaj so izvoljeni poslanci povedali o razpletu volitev, svojem uspehu in pričakovanjih glede bodoče koalicije.